Desk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17 Mart 2013 tarihinde yapılan MBSTS ve Yeterlilik sınavında yaşanan sorunları dile getirdi.

diyanetttDesk ve Din Bir Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak yaptığı basın açıklamasında; Diyanet işleri başkanlığımız tarafından 17 Mart 2013 Pazar günü MBSTS ve Yeterlilik sınavı hem sınav öncesi hem de sınav uygulaması hakkında büyük sorunlarla gerçekleştirildi. Sınav öncesinde yaşanan başvuru sorunu çözülememişken sınavın uygulamasında da adaletsizlikler yaşanmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde akademisyenler tarafından hazırlanan sınav soruları katılanları oldukça terletmiştir. 160 bin adayın ter döktüğü sınavda Ne yazık ki sınav uygulamasında, İlahiyat mezunları da İmam hatip mezunları da, yeni din görevlisi ve 25 yıllık din görevlisi aynı soruları cevaplamak zorunda kalmış adaylar arasında adaletsizliğe yol açmıştır. Kadro ve Görev Süresinden dolayı oluşan bu adaletsizliğin, Katılımcıların Kadro ve Görev sürelerinin dikkate alınarak soru kitapçıklarının hazırlanması gerekmektedir.”dedi.

Şenocak açıklamasında 17 Mart tarihinde yapılan yeterlilik sınavında soruların gerektiğinden fazla zor olduğuna değinerek ; “ Yeterlilik sınavında da benzer bir durum yaşanmaktadır.  Hafız olan adaylarımızla, hafız olmayan adaylarımıza da aynı sorular sorulmakta. Hafız olan adaylarımız Kuran-ı Kerim sorularını bile zor yaparken Hafız olmayan adaylarımızın başarılı olması beklenemez. Bu adaletsizlikten yaşanan sıkıntıları önlemek için baraj puanın düşürülmesi gerekmektedir.”dedi.

Şenocak açıklamasında; Diyanet işleri başkanlığımızın bu tür adaletsizliklerle gündeme gelmesi Din Bir Sen adına bizleri üzmektedir. Gelecek yıllarda yapılacak bu sınavlarda bu tür sorunların yaşanmaması için KPSS sınavında yapılan uygulama gibi katılımcıların eğitim durumuna göre farklı günlerde yapılması, adayların eğitim, kadro ve görev süreleri dikkate alınarak sınav sorularının hazırlanması gerekmektedir.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir