İç Anadolu Belediyeler Birliği 47. Olağan Meclis Toplantısı’nda, Kırşehir iline bağlı Akpınar/ Aşağı Homurlu, Mucur ve Çiçekdağı Belediyeleri’nin üyelik talepleri oybirliğiyle kabul edildi.
belediyeler-birligi  İç Anadolu Belediyeler Birliği 47. Olağan Meclis Toplantısı, Ankara Neva Palas Otel’de yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Biz birlik olarak, belediyeler arası dayanışmanın yanı sıra yerleşmeler arası dayanışmayı da önemsiyoruz. Sadece tüzel kişiliklerle değil, gerçek kişiler ve yerlerle de işbirliği içinde oluyoruz” dedi.
Çankaya Belediyesi, Çankaya Çarşı’sında birlik üyesi belediyelerden gelen üreticiler için bir alan oluşturacaklarını belirten Başkan Tanık, “Beldelerimizin ürünlerinin pazarlanmasına imkan sağlayacağız. Yöre halkının pazara ihtiyacı var. Pazar oldukça üretime de devam edilecektir” şeklinde konuştu.

“DENEYİMLERİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”
Tanık, birlik üyesi tüm belediyeler arasında dayanışma ağının örgütlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, bunu birlikte yapacaklarını ifade etti. Belediyeleri kapatılan başkanların da buruk olması yerine, azimli bir şekilde hayata tutulması gerektiğini ifade eden Tanık, “Civar belediyelerle dayanışma içinde olmak, mevcut deneyimleri değerlendirmek gerekiyor. Bu önümüzdeki seçim döneminde göreve devam edemeyecek belediye başkanları için de geçerli” dedi.
Toplantıda, İç Anadolu Belediyeler Birliği’ne üye olmak isteyen Kırşehir iline bağlı Akpınar/Aşağı Homurlu, Mucur ve Çiçekdağı Belediyeleri’nin üyelik talepleri oybirliğiyle kabul edildi. 2014 yılı bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda, birliğin yeni yıla ait tahmini bütçesi 3 milyon 722 bin TL olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir