Balıkesir Emniyet Müdürlüğünün 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda ‘hububat’ dolandırıcılığı yaptığı ileri sürülen 17 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şahıslardan 7’si şüpheli olarak adli makamlara teslim edildi. Dolandırıcıların, “Hububat alacağız” diyerek 300 bin TL haksız kazanç elde ettikleri bildirildi.
hububat  Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hububat dolandırıcılarına yönelik olarak 8 ayrı ilde operasyon gerçekleştirdi. Tokat, Ankara, Konya, Aksaray, Kırıkkale, Uşak, Kırşehir ve Balıkesir’deki eş zamanlı operasyonlar neticesinde 17 kişi gözaltına alındı. 10 kişinin polis sorgusu sonrası serbest kaldığı operasyonda 8 şüpheli ise Balıkesir Adliyesi’ne sevk edildi. Adli makamlara teslim edilen R.G., B.B., O.U., F.K., Y.G., K.D. ve M.A. isimli şüphelilerin internet üzerinden hububat satıcıları ile bağlantıya geçerek kendilerini köklü firmalar oldukları konusunda ikna edip dolandırdıkları ileri sürüldü. Dolandırıcılık şebekesinin; Hububat satıcılarından yüklü miktarda un, buğday, arpa, yulaf gibi madde satın alan ve Balıkesir’e getirttiği, ürünlerin paralarını daha sonra ödemek için söz verdiği ancak hububat ürünlerini çok düşük fiyatlar ile 3. şahıslara satıp haksız kazanç sağladıkları iddia edildi.

POLİS AYLARCA TAKİP ETTİ
Şüpheli şahısları yaklaşık 7 ay boyunca takip eden Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri nihayet operasyon için harekete geçti. 8 ildeki eş zamanlı operasyonlarda şüphelilere ait olduğu öğrenilen çok sayıda fatura, kantar fişi, senet ve irsaliye gibi evraklara da el konuldu. Öte yandan 450 ton hububat karşılığında 300 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen 7 şüpheli; suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak ve dolandırıcılık iddiasıyla adli makamlara teslim edildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının operasyonla ilgili soruşturması ise sürüyor.

– POLİSTEN 8 İLDE EŞ ZAMANLI “HUBUBAT” OPERASYONU
– BALIKESİR EMNİYETİNİN, ANKARA, TOKAT, AKSARAY, KONYA, KIRIKKALE, UŞAK, KIRŞEHİR VE BALIKESİR İLLERİNDE DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
– ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE SORGULANAN ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
– DOLANDIRICILARIN, “HUBUBAT ALACAĞIZ” DİYEREK 300 BİN TL HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI BİLDİRİLDİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir