Android yeni atılımları sayesinde çok büyüdü: 480 milyon kişi şu anda Android cihazlar kullanıyor ve günlük 1 milyon yeni cihaz android ile aktive ediliyor. Bu, her üç haftada bir, yeni Android cihazları etkinleştiren insanların sayısı Avustralya’nın tüm nüfusuna eşit olduğu anlamına gelir. Bu durumun daha da ilerleyeceğini düşündüğümüzde Android’in daha da hızlı yayılacağı otoriteler tarafından dile getirilmektedir. Yapılan son çalışmalar Android cihazların iOS cihazlara göre piyasada daha fazla olduğunu göstermektedir. Piyasadaki uygulamaların Android ile olan uyumu ve paralel hareket etmesi de bunda etkili olan faktörlerdendir.
Android deneyimi büyük bir büyüme üzerinde ilerlerken kullanılabilir hale getirilen popüler uygulamalar ile daha fazla kullanıcıya ulaşmıştır. Örneğin, Instagram, Android app lansmanı ile 10 milyon kullanıcı ile hızla büyüdü ve bu sadece 10 günde gerçekleşti. İnstagram’ın kendi gelişim potansiyelini de düşündüğümüzde Android pazarının ne kadar genişleyeceği gözler önüne serilmiş olmaktadır.
Platformun bu benzeri görülmemiş genişlemesine rağmen Android apps bakımından hala eksikleri bulunan bir yapıdadır. Buna rağmen kalite seviyesi daha az uygulamalar iTunes Store’da ve Google Play’de kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise Android uygulamalarının çoğunun son yıllarda ergenlik geçiyor olmasıdır. Bu dağınıklık ve düzensizlik yüzünden birçok tasarımcı kaçınılmaz olarak iOS ve uygulamalarına yöneldi. Her ne kadar gelişim sürecinde olsa da Android’in karizma yapacağı ve elde ettiği bu pazar payını kaybetmeyeceğini söyleyebiliriz.
Buna rağmen Android sistemler hala uygulamaların göz bebeği olmaya devam ediyor. Çünkü her sistemin kendine göre birçok problemi olabiliyor. Bu problemlerin gönüllü geri bildirimcileri sayesinde hızla aşılması bekleniyor ve daha yeni uygulamaların daha şimdiden Android ile ilgili yenilikler hayalleri kurduğu biliniyor. Bu yeniliklerin Android deneyimini daha da arttırarak devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca 2015 yılının ilk çeyreğinde gelecek güncellemelerle Android’in daha da gelişeceği ve adından çokça söz ettireceği konuşulmaktadır. Birçok yerli ve yabancı bloglarda bu durum tartışılırken Android cephesinden henüz bir yenilik duyurusu gelmedi.
İlerleyen günlerde rehber olabilecek birçok içerik sizlerle paylaşılacaktır. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir