AK Parti Samsun Milletvekili ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tülay Bakır, “Alkol vücutta pek çok kanserin etkisini hızlandırıyor. 20 CC alkol, kadınlarda meme kanseri riskini dört kat artırıyor. Alkolün yol açmadığı hiç bir kanser yok” dedi.
alkol  Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, alkol düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İç Hastalıkları Uzmanı ve mide kanserleri konusunda çok sayıda bilimsel çalışmaları olan Prof. Dr. Tülay Bakır, “Alkolü, vücut bir ilaç olarak algılar ve kesinlikle vücudumuzda olan bir madde değil, yabancı maddedir, toksit bir maddedir. Bunu bir kere bileceğiz. Yıllarca alkol firmaları vücutta yaptığı etkilerin sadece beslenme bozukluğuna bağlı olduğunu söylemişlerdir. Benim hocam rahmetli Hasan Telatar, 1976 yılında bir gün makale toplantısına büyük bir şeyle geldi ‘çok şükür’ dedi. Net olarak ispatlandı ki alkol, karaciğere etki yapıyor. Farelerde çok güçlü enzim sistemi olmasına rağmen, bir doz alkol verdiğiniz zaman o hayvana, 3 ay sonra karaciğer biyopsisinde alkolün etkilerini bulabiliyorsunuz. Vücutta pek çok kanserin etkisini hızlandırıyor. 20 CC alkol, kadınlarda meme kanseri riskini dört kat artırıyor. Bu şakamı dır? Yol açmadığı hiç bir kanser yok” diye konuştu.
Devletin vatandaşlarını korumak zorunda olduğunu dile getiren Tülay Bakır, “Sadece emniyet gücü olarak korumak yetmez, sağlığını da korumak zorundadır. Gençlerimizi korumak zorundadır. Bunu bir kere bilmemiz gerekli” şeklinde konuştu.
– “ALKOL, KANSERE YOL AÇIYOR”
– AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ VE İÇ HASTALIKLARI UZMANI PROF. DR. TÜLAY BAKIR:
– “ALKOL VÜCUTTA PEK ÇOK KANSERİN ETKİSİNİ HIZLANDIRIYOR. 20 CC ALKOL, KADINLARDA MEME KANSERİ RİSKİNİ DÖRT KAT ARTIRIYOR. ALKOLÜN YOL AÇMADIĞI HİÇ BİR KANSER YOK”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir