Kırşehir’in önemli değerlerinden Seyfe Gölü Kuş Cenneti ve Onix taşı birleşti.
seyfe-onix  Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin Logosu Onix taşı üzerine işlenerek Kırşehir’e özgü yeni bir hediyelik ürün oluştu. Makine Mühendisi Ömer Çetiner yaptığı açıklamada, “Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı olarak, Seyfe Gölü Kuş Cennetinin, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi olarak Onix taşının ön plana çıkarak tanıtılmasını arzuluyorum” dedi.
Bir şehrin tanıtılmasında marka ürünler üretmenin önemli olduğunu belirten Çetiner, “Kırşehir’e gelen misafirlerimiz hep bizlere ‘şehre özgün ne alabilirim?’ sorusunu soruyordu. Bu ürünün ihtiyaca cevap verebileceğine inanıyorum. Bu tür çalışma ile Seyfe Gölünün tanıtımının yanı sıra Onix işi ile uğraşan ve hediyelik eşya satan esnafımıza da büyük bir katkı sağlayacaktır. Şehrimize gelen misafirlerimize veya şehir dışına giderken dostlarımıza verebileceğimiz güzel bir hediye olacaktır” şeklinde konuştu.
Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ne ait simgelerin bilhassa Onix üzerine yapılmasını tercih ettiklerini dile getiren Çetiner, “Yöremize ait ve simge olmuş değerleri ön plana çıkararak marka ürünler üretmeliyiz. Bu tür markalar üretirken simge durumundaki değerlerimizi de korumak ve güzelleştirmek zorundayız. Seyfe Gölü ile ilgili yapılmaya başlanan ve yapılması düşünülen çalışmaların hızlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
– SEYFE GÖLÜ KUŞ CENNETİ VE ONİX TAŞI BİRLEŞTİ
– KIRŞEHİR’İN İKİ SİMGESİ BİR ARADA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir