Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, Kırşehir’de 34 fırında günlük 110 bini aşkın ekmek üretildiğini söyleyerek, halkın sağlıklı ekmek tüketebilmesi için denetimlerin sürdüğünü belirtti.
Kenan Şahin; “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak tarımla ne kadar ilgileniyorsak gıdayla da o kadar ilgileniyoruz. Kırşehir’de 34 tane fırın var ve günlük 110 bin ekmek üretiliyor. Bizde ekmek üretilen yerlerde rutin ve rutin harici kontrollerimize devam ediyoruz. Rutin dediğimiz bizim gıda kodeksi gereği fırınlarda yaptığımız kontroller var. Rutin haricinde de Alo 174 gıda hattına gelen ihbarlar doğrultusunda denetimlerimiz oluyor” dedi.
Her vatandaşın doğal olarak bir denetçi olduğunu hatırlatan Şahin, “Vatandaşların tüketirken dikkat etmesini ve rastladığı sorunlarla ilgili alo 174 Gıda hattına bilgi vermesini istiyoruz. Bizim her gün 110 bin ekmeği kontrol etmek gibi bir şansımız olmuyor, bu nedenle vatandaşların bilinçli tüketici olması ayrıca bir önem taşıyor. Biz fırınların hijyenik koşullara uyup uymadığıyla ilgili altyapı şartlarını portör muayenelerini ve temizliğini kontrol ediyoruz. Şu anda ciddi bir sıkıntıya rastlamadık. Ayrıca 2012 yılı içerisinde Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içerisinde fırında çalışan arkadaşların eğitimine yönelik bir çalışmamız olacak. Bu konuyla ilgili girişimlere başladık. Bu yıl içerisinde bu eğitim faaliyetimiz tamamlayacağız” şeklinde konuştu.
KIRŞEHİR’DE GÜNLÜK 110 BİN EKMEK ÜRETİLİYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir