Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülen okul çevresinin daha yaşanabilir olması, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve ağaç dikiminin önemini anlatmak için başlatılan “ Okullar Hayat Olsun” projesi kapmasında “Fidanımla Büyüyorum” kampanyasının ilk adımı 24 Aralık Atatürk İlköğretim Okulu’nda 174 fidanın çocuklara dağıtılması ile başladı.
Kırşehir Belediyesi ve Orman Müdürlüğünün işbirliği ile gerçekleşen ‘8 bin öğrenciye 8 bin fidan’ projesinin fidan dağıtımına başlandı. Bahçelievler Mahallesi, Kırşehir 24 Aralık Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen fidan dikimi programına Vali Özdemir çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile birlikte okul idaresi ve öğrenciler katıldı.
Fidan dikimi öncesinde konuşan ve Kırşehir Belediyesine okulların çevre düzenlemesi için teşekkür eden Vali Özdemir Çakacak, “Okullar hayat olsun projesini çok önemsiyoruz. Bizler velilerimizden sadece çocuklarının durumu için okula gelmelerini istemiyoruz. Velinin çocuğunun eğitim görmekte olduğu okulun çevre düzeni ile de alakalı olması bizleri mutlu eder” dedi. 8 bin öğrenciye 8 bin fidan dağıtımına başlandığını ifade eden Çakacak, “Çocuklarımız fidanım benimle birlikte büyüsün projesine katkı sunacaklar. Temennimiz bütün çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaktır” şeklinde konuştu.
  Çocuklara sınıflarında üzerlerinde isimleri yazılı olan fidanların dağıtımının ardından düşüncelerini aktaran Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği okullarda çalışmalarımızı başlattık. Okulların çevre düzenlemelerinin çoğunu tamamladık. Kilit parke döşemelerini gerçekleştirdik. İstiyoruz ki çocuklarımız güzel bir çevre bilinci ile yarınlara umut dolu bakabilsinler. Kırşehir Belediyesi olarak da ağaçlandırma çalışmalarında önemli bir yol kat ettik. Yapmış olduğumuz kampanyaların sürekliliğini görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Program okul bahçesinde de fidan dikimi ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir