Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi halk ve çevre sağlığını korumak, hayvan sevgisini aşılamak ve sahipsiz hayvanlara sahip çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor.

sokak-hayvanlariKırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; ‘Merhamet edene Allah da merhamet eder. Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin’ diyen Peygamber efendimizin (S.A.V) ümmeti olarak hayvanların yaşamlarını güvence altına almak, onlara sahip çıkmak belediyemizin de bir görevidir. 2010 yılında hizmete giren Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon merkezimiz bugüne kadar, düzenli olarak başıboş sokak hayvanları toplayıp, kısırlaştırılıp, künye ile kayıt altına alarak doğal ortamlarına tekrar bırakma işlemini en uygun şekilde yapmaktadır. Merkezi’miz 5930 m² alanı içinde her biri 6 m2 olan 21 adet tekli hayvan kulübesi, 22 adet kapalı kafes, bir adet 45 m² açık alan ve kapalı alandan oluşan yavru köpek ünitesi, 3 adet analı ve yavrulu tekli kulübe, 6 m² kedi evi ve 2 adet tekli karantina ünitesi olarak tasarlanan tabip odaları, ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerlerinden oluşmaktadır.
Veterinerlerimiz ve uzman ekiplerimiz vatandaşlarımız tarafından gelen şikâyetleri anında değerlendirerek sorunlara müdahale ediyor. Köpek toplama ekibi ile başıboş köpekler toplanarak kontrolleri düzenli olarak yapılıyor.

2010-2013 yılları arasında; 3274 ihbar alınmış olup neticesinde 4389 hayvan toplanmış, 1984 hayvan kısırlaştırılmış, 4300 hayvan genel kontrolleri yapılarak doğal ortamına bırakılmış, 627 hayvan sahiplendirilmiş ve bu hayvanlara 3500 doz kuduz, 370 doz da gençlik aşısı yapılmıştır. “ dedi

“Yaban Hayvanlara da Yem Bırakıldı”

Kış şartlarının ağır geçtiği Kırşehir’de kar nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarını unutmayarak arazilere yiyecek bırakıldığını da söyleyen Bahçeci;” Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, Kızılırmak kenarında bulunan bölge ile Güneykent yolunda kar kalınlığının yer yer 30 santimetreyi bulduğu alana yabani hayvanlar için yiyecek bırakıyor. Ekipler, kuşlar için açık alanlara buğday; doğan, atmaca, kartal, kurt gibi yırtıcı hayvanlar için ise kemik ve et bırakıldı.

Kış ayları boyunca yem bırakma işleminin devam edecek. Kar nedeniyle aç kalan hayvanları beslemek için kasaplardan et temin ettik. Kuşları beslemek için de buğday aldık. Hayvansever bir belediye olarak, hem merkezimizde ki, hem de şehrimizde ki hayvanları korumak bizim temel görevimizdir. ”

 

Kaynak: kirsehir.bel.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir