Sürekli yaşanan ‘Fidan Hırsızlığında’, Üreticiler Ceviz Seraları ve Bahçelerine ‘Güvenlik Kamerası’ takabilmek için elektrik sorununa çözüm bekliyor.
sera  Kaman ilçesinde ikinci ceviz fidanı hırsızlığı yaşandı. Kırşehir yolu üzerindeki kapama bahçedeki serada bulunan aşılı ceviz fidanları kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çalındı.
Edinilen bilgiye göre, yaşanan hırsızlık olayında Kırşehir yolu üzeri 10. kilometresinde Başköy Kasabası civarında bulunan Arif Göçmen’e ait ceviz bahçesindeki sera içerisindeki 150 adet aşılı ceviz fidanı çalındı. Bahçe sahibi ve ceviz üreticisi Arif Göçmen’in verdiği bilgiye göre, ‘bahçeye giren kimliği belirsiz kişiler bahçe içerisindeki çok sayıdaki tüplü aşılı fidan içerisinden tek tek seçerek bilinen 150 adet fideyi çaldılar. Hırsızlar, elektrik üretmek için kullanılan jeneratör ise uğraşmalarına rağmen çalamamışlar’
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, ceviz bahçesi sahipleri ise çok miktarda maddi ve manevi yatırımlarda bulundukları bahçelerini arazide Allah’a emanet edip, evlerine döndüklerini belirterek bu konuda güvenlik birimlerinin önlem almalarını beklediklerini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir