Çorum’un Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında kucaklarında çocuklarıyla vatandaşların dini duygularını istismar ederek yardım isteyen dilencileri topladı. Yakalanan dilencilerin çevre illerden geldiği tespit edildi. Haklarında yasal işlemler yapılan dilenci şehir dışına gönderildi.
corumda  Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları rahatsız eden dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Kaymakamlık Binası civarında yakalanan, Kırşehir Nüfusuna Kayıtlı A.B.(19) ve Samsun Nüfusuna kayıtlı  S.K.(18) Kucaklarında biri 7 aylık diğeri 1 buçuk yaşında olan çocukları ile dilenirken zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Şehir dışından ilçeye geldiği öğrenilen dilenciler hakkında yapılan yasal işlemlerin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünde kimlik tespiti yapılarak ilçeden gönderildi.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dilencilere yönelik operasyonlarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü ve gerçekleştirilen bu tür operasyonların halk tarafından da büyük destek gördüğünü ifade etti.
Vatandaşların daha rahat ve huzurlu günler geçirmesi için bundan sonraki günlerde de bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Uzunkaya, “Özellikle hemşerilerimizden istirhamımız küçük çocukları kullanarak bu işi sektör haline getiren bu kişilere itimat edip yardımda bulunmamalarıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir