Her kadının hayalini kurduğu o gün. Kendini beyaz gelinlik için de hayal eden bizler. Kabarık mı sade mi yoksa kuyruklu mu olsun? O güne kadar çok hayal kurar o kadar çok model seçeriz ki… Ama o gün yaklaştığında kararsızlığımız zirveye ulaşır. En güzel olmaya çalışırken yanlış yapmak istemeyiz.

 

Evet hanımlar o gün yaklaştı mı sizin içinde? O zaman sakin olun derin bir nefes alın ve unutmayın ki o gün ne olursa olsun en güzel siz olacaksınız. Çünkü o gün sizin gününüz.

 

İlk aşama da yapmanız gereken vücut tipinize göre gelinliği seçmekte. Ve diğer aşamalara karar vermekte. Gelinlik seçimi kadar yüz tipinizi tanımak ve uygun saç modelini ve duvak şeklini seçmekte. Çünkü bir gelinliğin tamamlayıcısı saç ve duvaktır. Gelin berabere yüz şeklimizi tanıyalım ve seçimimizi yapalım.

 

Yuvarlak bir yüz şekline sahipsiniz burun orta noktadır. Doğru duvak ve şekli kullanılmazsa olduğunuzdan daha kilolu gözükebilirsiniz. Bu tip yüz şekillerinde yana alınmış perçem hoş bir görüntü verir. Saç tokası kullanılacaksa tek taraflı olmalıdır. Tercihiniz taçtan yana ise alın kısmınızla taç uzaklığı fazla olmamalıdır. Bu tarz yüzünüzü olduğundan uzun gösterecektir. Bir başka öneride kafes tarzında duvak kullanımıdır. Alın ve yüzünüz hafifçe örtülüp hoş bir görüntüye ulaşabilirsiniz.

 

Dikdörtgen biz yüz şekline sahipseniz yüzünüz zaten uzun bir yapıya sahiptir. Geriye kalan bunu ortaya çıkarmak. Geriye toplanmış saçlar, prenses modeli de tercihler arasındadır. Taç ya da toka kullanmak istiyorsanız iki kısımdan da görünecek şekilde ortalanmalıdır. Kabarık ya da rahibe duvak şekilleri yüz tipinize uygundur.

 

Kalp şeklinde ise yüz tipiniz saçınız iki yana ayrılmış perçemli bir modelle toplanmalı. Alnınıza kullanacağınız taşlı zincir modelleri yahut alnınıza yakın şekilde takılan saç tokaları yüz tipinize uygun olacak ve güzelliğinizi ortaya çıkaracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir