Kırşehir’de çevrenin korunması için düzenli bir şekilde katı atıkların boşaltıldığı eski çöp alanında ıslah çalışmaları sona erdi.
copluk  Vahşi Çöp Alanının doğal alana bırakılan çöpleri zararsız hale getirebilmek amacıyla yapıldığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ”Bu proje de diğer projelerimiz kadar önemlidir. Çünkü bu proje ile çevremiz kötü kokulardan arındırılmış olacak. Böylelikle çevre kirliliğinin önlenmesine de destek vermiş olacağız. Bilindiği gibi bu alan şehrimize 9 kilometre mesafededir. Bu alanda meydana gelen koku ve sinek gibi diğer haşerelerin oluşumu nedeni ile yerleşimler olumsuz etkileniyordu. Proje sayesinde mevcut çöp döküm alanında, çöplerin çevreye olumsuz etkilerini gideriyoruz” dedi.
Vahşi Çöp alanının şehrin akciğerlerine saplanmış olan hançer olarak adlandıran Başkan Bahçeci, Proje ile o hançer çıkarıldı. Artık daha rahat nefes alacaktır. Kırşehir Belediyesi çevreci bir belediye ve bu noktada faaliyetleri hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Ben vatandaşların çevreye yapmış olduğumuz çalışmalara katkılarını bekliyorum. Hem çevrenin kullanımı, hem de kirletilmemesi noktasında özellikle ricada bulunuyorum” şeklinde konuştu.
Vahşi Çöp Alanı Islah Projesinde; 150 bin metrekare alana dağılmış çöp, 40 bin metrekare alanda toplanarak, eğim verildi. Üzerine toprak tabakası ve drenaj çakılı serildi. Bu örtünün üzerine de, yağmur suyunun çöpün üzerine gelmemesi için jeosentetik kil örtüldü. Bu kilin üzerine de tekrar drenaj çakılı serildi ve bunun üzerine de 70 santimetre kalınlığında toprak serildi. Ayrıca çöpün kaymaması için topuk setti ve yağmur suyu kanalıda yapıldı. Metan gazının kontrollü bir şekilde yakılması içinde 11 adet gaz bacası konuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir