Yenimahalle satılık daire fiyatları ne kadar?

Yenimahalle, başkent Ankara’nın en kabalık üçüncü ilçesi olarak dikkat çekiyor. Ankara’nın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla 1957’de kurulan Yenimahalle, merkezi konumuyla ön planda yer alıyor.

Ankara’nın metropol ilçelerinden Yenimahalle’de toplam 57 mahalle bulunuyor. Yenimahalle’yi öne çıkaran başlıca yerler ise şöyle; Atatürk Orman Çiftliği, Akköprü, Ankapark, Atatürk Evi Müzesi ve 75. Yıl Ankara Hipodromu.

Konut fiyat artışıyla gayrimenkul sektöründe adından söz ettiren Ankara, gayrimenkul yatırımcıların yakından takip ettiği şehirlerden. Ankara’nın metropol ilçelerinden Yenimahalle de şehrin emlak yatırımında tercih edilen bölgelerinden. Ulaşım olanaklarının fazla olduğu Yenimahalle’de konut fiyatları artıyor. Peki, Yenimahalle’de satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? Yenimahalle satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Yenimahalle emlak piyasasına dair merak edilenler…

Yenimahalle satılık daire fiyatları ne kadar?

Yenimahalle satılık ve kiralık daire fiyatları gayrimenkul yatırımcılarının yakından takip ettiği konular arasında geliyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yenimahalle satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.33 artış gösterdi. Yenimahalle ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 24 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 21 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Yenimahalle satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 151 bin 820 TL ile 253 bin TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 202 bin 427 TL olarak belirtiliyor.  

Yenimahalle kiralık daire fiyatları ne kadar?

Bölgede memur ve öğrenci sayısının ağırlıkta olması kiralık daire talebini artırıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yenimahalle kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 598 TL, maksimum 996 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 797 TL olarak gösteriliyor.

Turgut Özal satılık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Yenimahalle’nin en kalabalık mahallesi Turgut Özal satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.9 artış gösterdi. Turgut Özal Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 569 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 24 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Turgut Özal’da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 192 bin 671 TL ile 321 bin 100 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 256 bin 895 TL olarak ölçümleniyor.  

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir