Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kırşehir Ahilik Projesi’ne TOBB, TESK ve TESKOMB ‘dan 12 milyon liralık destek sağlandığını belirterek, “Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin öğrencilerinin kutlamalarını uluslararası bir etkinliğe dönüştürebiliriz” dedi.
kulliye  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Kırşehir Ahi Evran Külliyesi protokolü imza töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin öğrencilerinin kutlamalarını uluslararası bir etkinliğe dönüştürebiliriz” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, “Hayırlı ve çok önemli bir imza atmaktayız. Bu işin ev sahipliğini biz yapmaktayız. Esnaf ve sanatkarın 800 yıllık bir geçmişi ve köklü bir mekanizması var. Ahiliğin bu güzel projeyle tekrar ayağa kalkacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.
Ahilik kültür ve geleneğini yaşatacak bu büyük projeye verdiği katkılardan dolayı Bakan Yazıcı’ya teşekkürlerini sunan Palandöken, “Bu projeyi Ahi Evran Külliyesi’ne uygun bir şekilde geliştireceğiz” diyerek, devlet erkanının Ahilik haftalarında düzenlenen törenlere büyük önem verdiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yazıcı, TESK Genel Başkanı Palandöken, TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci protokolü imzaladı.
[color-box] – KIRŞEHİR AHİ EVRAN KÜLLİYESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
– GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI YAZICI:
– “AHİLİK KUTLAMALARI ARTIK ULUSLARARASI OLMALI”
– TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN:
– “ESNAF VE SANATKARIN 800 YILLIK GEÇMİŞİ VAR”[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir