Mersin Kırşehir Kültür, Dayanışma Derneği’nin “Gönülden gönüle; Kırşehir Kır Günleri ve Hıdırellez” piknik etkinliği Mezitli 100.Yıl plajında gerçekleşti.

Etkinliğe,Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü,Şaban GÜNEŞ,Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Mine Bahçeci ve üyeler katıldı.

Dernek üyeleri ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği piknikte kahvaltıda sıkma ayran, saç böreği ikram edildi, öğle yemeği olarak ta yöresel Ahi Pilavı verildi. Çocuklar Palyaço eşliğinde eğlenirken, büyükler tavla turnuvası ile eğlenceli saatler yaşadılar. Sanatçı Ozan Nusret ve ekibinin birbirinden güzel türküleri ve oyun havaları da pikniğe katılan davetlileri coşturdu. Halaylar çekildi, oyunlar oynandı.

Mersin Kırşehir Kültür, Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın, “Mersin’de yaklaşık 10 bin hemşerimiz var, dernek çalışmaları içinde kültür derneği görevini yürütmekteyiz. Mersin’de yaşam süren Kırşehirli hemşerilerimizle bir arada olabilmek adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz, bugünde piknik ile hem çocuklarımızla hem büyüklerimizle eğlenceli bir gün geçirmek istedik. Burada Mersin’den gelen dostlarımız var, Kırşehirli olup Mersinde yaşam süren hemşerilerimiz var onlarla birlikte kaynaşıp eğlenceli saatler geçirirken Kırşehir kültürünü de yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir