Çorum Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin Anneler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kadın Emeği Fuarı” açıldı.
14 tane sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi ve Cezaevindeki kadınlar tarafından üretilen ürünlerde stantlarda yer aldı. Fuarda ayrıca 45 kadın kendi kişisel sergisini açma imkanı buldu.
kadin-emegi  Hürriyet meydanındaki fuarın açılışına Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in eşi Yasemin Eker, Vali Sabri Başköy’ün Fatma Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın eşi Gülseren Ala, İHH Bosna Sorumlusu Mukadder Tonak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın eşi Zahide Ceylan, AK parti Kırşehir milletvekili Abdullah Çalışkan’ın eşi Şühede Çalışkan ile AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün eşi Hatice Öztürk katıldı.
Kadınları mutlu olmayan toplumlar, refah ve huzur içinde olamayacaklarını dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in eşi Yasemin Eker, “Bu nedenle biz kadınlar, bizim adımıza çözüm üreten değil, bizimle birlikte, kadınlarla birlikte çözüm üreten bir anlayışın hayata egemen olmasını istiyoruz” dedi.
Anadolu’nun öteden beri hamarat kadınların enerjisiyle yoğrulduğunu dile getiren Eker, bu gücün dalga dalga yayıldığını yaşamın her anında, hayatın her safhasında kadın elinin inceliğine ve zarafetine rastlanıldığını söyledi.
Kadınlar için ama kadınsız mücadele eden bir anlayış yerine kadınlarla birlikte hareket eden bir anlayışı sahiplendiklerini dile getiren Eker, ülkenin kalkınma mücadelesinde kadınların fikirlerinin, çabalarının ve emeğinin gücünün fark edilmesini istediklerini açıkladı.
Hükümetin eğitimde, sağlıkta, adalette, istihdamda sürekli kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ettiğini anlatan Eker, “Sosyal yardımları yaparken erkeğe değil, emaneti kadına teslim ediyor. Şehitlerimizin annelerini, eş ve çocuklarını öncelikle gözetiyor. Kadınlarımıza siyasette, iş hayatında, bilim ve sanatta, sporda sürekli yeni ve farklı zeminler hazırlıyor. Hep beraber buna dikkat etmek ve elbirliği ile bunu başarmak zorundayız. Zira dünyadaki dengelerin ve değerlerin korunması ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünyanın bırakılması için kadınlarımızın sosyal ve siyasi yaşama, daha eşit koşullarda ve daha fazla katılmaları elzemdir” dedi.
Bugün hükümetinde katkılarıyla Türkiye’deki birçok kadın platformu ve sivil toplum kuruluşun kadınlarla ilgili gelişmeleri takip ederek yeni projeler ürettiklerini anlatan Eker, kadınların toplumdaki pek çok konu ve değerle birlikte siyasetten edebiyata, basından düşünce hayatına, evdeki yaşamından çalışma hayatına kadar bütün alanlarda başarı gösterdiğinin altını çizdi.
Ülkenin daha fazla kalkınmasının, Türk kadınının girişimciliğine bağlı olduğunun inkarı mümkün olmayan bir gerçek olduğunu kaydeden Eker, Bugün de geçmişte olduğu gibi, Türkiye’nin ayağında pranga olan sıkıntılar birer birer çözülürken yine kadınların devrede olduğuna dikkat çekti.
Kadınlarım kendilerine fırsat verildiğinde yahut imkan bulduklarında bir anne şefkatiyle yaptıkları tüm işlere sahip çıktıklarını anlatan Eker, konuşmasında şunları kaydetti;
“Böyle özveriyle yapılan işlerin başarısını çevrenizde  birçok kez sizler de görmüşsünüzdür. İşte Anadolu kadınının evinde, ocağında, yurdunda ve yuvasında olduğu gibi iş hayatında da neler yapabileceğinin görülmesi açısından “el emeği fuarı” en güzel göstergedir. İyi organize edilmiş ve farklılıkları iyi değerlendirilmiş kadın gücünün insanı ve toplumu değiştirebilecek yeteneğe sahip olduğuna inanıyorum.  Bu emeğe sonsuz değer veriyor ve kadın emeğini güçlü bir ekonomik kaynağa dönüştürme sorumluluğunu içimde hissediyorum.  Anadolu kadınlarının el emeği göz nuru, her biri kendi yatağında akan derelere benzemektedir. Biliyorsunuz, dereler birleşerek gür ırmaklara dönüşür. Kadınların bu emekleri de yalnızca ailemize katkıyla kalmayacak aynı zamanda çevremiz için de bir istihdam kapısı olacaktır”
Eker’in konuşmasının ardından fuarın açılışına geçildi. Açılış kurdelesini Eker ve protokol üyeleri birlikte kesti. Eker ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek fuarda yer alan el emeği göz nuru ürünleri inceledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir