Hayattayken, UNESCO Dünya Yaşayan İnsan Hazinesi listesine alınmanın onurunu yaşayan, ‘Bozkır’ın tezenesi’ Türk Halk Müziği’nin efsane ozanı Neşet Ertaş ölümünün birinci yıldönümünde Bornova Belediyesi’nin muhteşem organizasyonuyla anıldı. Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gecede ünlü sanatçının hemşehrisi Abdallar Grubu Neşet Ertaş’ı sahnede ölümsüzleştirirken, ünlü sanatçı Gülay muhteşem sesiyle gecenin finalini yaptı. İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen gecede Neşet Ertaş’ın Türk Halkına sevdirdiği bozlaklar yankılandı
neset-ertas-anma  Yaşamının son yıllarını İzmir’de geçiren ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş, ölümünün birinci yılında Bornova Belediyesi ve İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin işbirliğiyle Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen gecede kendi türküleriyle anıldı. Sevenlerinin yoğun ilgi gösterdiği anma gecesinde Neşet Ertaş’ın dilden dile söylenen, yaşamaya devam eden eserleri yankılandı. Geceye Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çanakçı, dernek üyeleri ve sanatçının sevenleri katıldı.
Anma gecesinde ilk olarak sahneye çıkan Burhan Ertaş, Birol Ertaş ve Aydın Çekiç’ten oluşan Abdallar Grubu, Neşet Ertaş’ın sesini ve yorumunu andıran ezgileriyle Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosunu dolduranlara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Erkut Özkan orta Anadolu yöresine ait türküleri seslendirdi. Kendine özgü üslübu ve zaman zaman kullandığı Kırşehir şivesiyle izleyenlere keyifli anlar yaşatan Ahmet Tekkuş da büyük alkış aldı.
Neşet Ertaş’ın, kendi eserlerini seslendirenler arasında yorumunu en çok beğendiğini söylediği ünlü sanatçı Gülay gecenin finalinde izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Neşet Ertaş türküleriyle büyüdüğünü ve bundan da büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Gülay, ‘Ahirim Sensin’, ‘Zahidem’, ‘Yalan Dünya’ gibi Ertaş’ın en çok sevilen eserlerinin yanısıra yine Ertaş’ın sevdirdiği bozlakları da güçlü sesiyle okudu.
neset-ertas-anma1  Gecenin sonunda bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Aslında iyi bir sanatçı olmak sadece iyi bir ses sahibi, iyi bir saz, iyi bir söz sahibi olmak değildir. Aynı zamanda halkın duygu ve düşüncelerini ifade eden, Neşet Ertaş gibi bedenen aramızdan ayrılsa bile, eserleriyle hep yaşatacağımız sanatçı olmaktır. Bu anlamda Neşet Ertaş sonsuza dek yaşayacaktır. Dernek Başkanımız Mustafa Çanakçı’ya ve bir Kırşehirli olan Belediye Başkan Yardımcımız Kudret Yiğit ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Çanakçı da, “Amacımız Kırşehir kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir