Sağlıklı yaşamanın yollarından bir tanesi de iyi beslenmektir. Sevdikleriniz için sağlıklı yemekler yaparken bir de kaçamakları deneyebilirsiniz. Kek tarifleri, kurabiye tarifi onlarca çeşit yemek ve salata tarifleri değişik tarzda denenmiş soslar ve tatlılar gibi birçok tariflere http://www.tenceretv.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz. Sitemizde yemek tariflerinin yanı sıra sağlıklı yemek ve birçok besinle ilgili faydalı bilgiler de bulunmaktadır. http://www.tenceretv.com/ da tamamı denenmiş ve görsel öğelerle desteklenmiş anlatımlarıyla sizlere sunulmuş börek ve kek tarifleri vardır.
Dereotlu peynirli kurabiye tarifi için malzemeler; 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak) yarım paket katı margarin yarım su bardağı süt bir paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı kadar tuz yarım demet dereotu (ince kıyılmış olmalıdır) 500 gramdan biraz az beyaz peynir (rendeleyip bir su bardağı kadar ölçü kullanabilirsiniz) 4 su bardağı un ve üzeri için çörek otu. Öncelikle yumurtaları kırıp bir tanesinin sarısını küçük bir tabağa ayırıyoruz. Diğer malzemeleri de koyup iyice yoğuruyoruz.
Ununu koyarken yavaş yavaş eklememiz lazım çünkü kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Elde ettiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine dereotlu peynirli karışımımızı koyup yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine daha önceden ayırdığımız bir yumurta sarısını karıştırıp sürüyoruz. Daha sonra üzerine çörek otunu koyup fırına sürebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 160 derecede 20-25 dakika pişirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir