4. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Kayseri’de yapıldı.
arapca  Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilvetiyle başlayan yarışmanın açılış konuşmasını Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürü Hayrettin Şahin yaptı. Yarışma ve amaç hakkında bilgi veren Şahin, farklı katagorilerde bölge birincisi olan okulların 17-18 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacağını söyledi.
Din Öğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Şengül ise yaptığı konuşmada, İmam Hatip Liselerinin öneminde değindi. İmam Hatip Liselerinin ülke eğitimine büyük katkılar sağladığının altını çizen Şengül, bu okullarda okuyan öğrencilerin müsbet ilimlerle birlikte dini ilimleri de tahsil ettiğini, dini derslerin başında ise arapçanın geldiğini belirtti. Konuşmasında sık sık Arapça’nın önemine değinen Şengül, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Arapça bilgi, Arapça şiir okuma, Arapça hitabet ve Arapça musiki katogorisinde 10 ilin birincileri bölge birincisi olup Konya’da yapılacak olan Türkiye finallerine gidebilmek için kıyasıya yarıştı. Uluslarararası Mustafa Germirli Anadolu İmamhatip Lisesi ev sahipliğinde Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışma büyük çekişmeye ve renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en büyük ilgiyi ise yabancı uyruklu müslüman öğrenciler gördü. Öğrenciler özellikle şiir ve ilahi okumaktaki performanslarıyla  sık sık alkış aldılar.
Kırıkkale, Aksaray, Konya, Niğde, Kırşehir, Sivas, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Karaman illerinden birincilerin katıldığı yarışmada Arapça Bilgide birinciliği Konya Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Şiir okuma dalında birinciliği Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Hitabette birinciliği Sivas Suşehri İmam Hatip Lisesi, Arapça Musiki katagorisinde ise birinciliği Kayseri Anadolu İmamhatip Lisesi aldı.
Kategorilerinde bölge birincisi olan okullar, 7-18 Mayıs tarihlerinde Konya’da yapılacak Türkiye Finallerine katılacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir