Ceviz Festivali’ne katılmak üzere Kaman İlçesine  gelen Devlet eski Bakanı  Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, ‘Ülkücülerin yerinin Milliyetçi Hareket Partisi’ olduğunu söyledi.
ramazan-mirzaoglu  Mirzaoğlu, gazeteci İbrahim Aktürk’e yaptığı ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Mirzaoğlu, “Bu ülkede yaşayanlar elbette Japon’um, İngiliz’im, Alman’ım demeyecektir. Elbette Türkiye’de yaşayanlar Türk’üm diyecek. Bundan tabi bir şey var mı? Andımız Kur’an ayeti değil ya (!) değiştirilebilir, kaldırılabilir dediler. İddia ediyorum ki andımızdaki bütün ibareler Kur’an-ı Kerim içerisinde geçmektedir.
‘Doğruyum’ diye başlıyor Kuranı müstakimde de birçok ayette doğru almaktan bahsediyor. ‘Çalışkanım’ diye bahsediyor hiç çalışanla çalışmayan bir olur mu?
Bizim düsturumuzun gereğidir. Yaradan da ‘Benim yanımda bir değil’ diyor. ‘Büyüklerimi saymak, küçüklerimi sevmek’ bu hem Kur’an’ın hem de Türk töresinin emridir. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. ‘Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.’ Elbette vatan sevgisi imandandır. Yani, bundan rahatsız olanların hem Türklüğünden hem de Müslümanlığından şüphe ediyorum. Andımıza daha sonra da Atatürk ibaresi ilave edilmiştir. Atatürk ilavesine de katılıyoruz. Gerçekten de Atatürk’ün büyüklüğünü ve bu devlet için yaptıklarını takdir ediyoruz” dedi.
Mirzaoğlu, “Ahilik Kutlamaları için Kırşehir’deydik. Başbakan burada yaptığı konuşmasında, ‘Biz bir millet, bir bayrak, bir devletiz’ dedi. Tamam, peki dedim tanımdaki, bu milletin adı nedir, kim, yok. Bu arada Başbakan yine konuşmasında dedi ki, ‘Bunlar yüzyıllar boyunca meydana gelmiştir’ dedi. Bize göre yüzyıllar boyunca bir araya gelen millet Türk Milletidir. Ama Başbakan’a göre Türk Milleti değildir. Yine başladı saymaya, ‘Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak’ diye bunu 26’ya 36’a kadar yükseltti.
Aleni söylüyorum, Başbakan anayasa suçu işliyor. Anayasamızın 66. maddesinde ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür,’ yani etnik gruplardan biri değildir. Başbakan Türk’ü etnik gruplardan biri yapmak suretiyle anayasayı çiğnemektedir, anayasa suçu işlemektedir.
Bunu halkımıza anlatmamız lazım. Bunu yapacak olan siyasi organizasyonu ise MHP olarak görüyorum. Hem Kırşehir’de hem de bütün ülkede Türk’üm diyenin Müslüman’ım diyenin MHP’ye destek vermesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
MHP’ye DÖNMEK İSTİYOR
MHP’den hiç kopmadığını, sadece bir süre ayrı kaldığını ifade eden Mirzaoğlu, “Maalesef 2004’lerden sonra bazı siyasi gelişmeler oldu. Ben 40 yıldan fazla emek verdiğim teşkilatımın dışında kaldım. Benimde gafletlerim, hatalarım oldu.
Haksızlığın verdiği bir öfkeye kapıldık. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Ama bu öfkeye kapılmanın, hatayı devam ettirmenin zamanı değil. İktidara dâhil olanların gafleti, dalaleti hatta hıyaneti söz konusu.
Bunun için bütün halkı ayağa kaldırmak için hep beraber olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde ben hiçbir görev talep etmeden bir er olarak fiilen bu işin içindeyim, resmen de partime, MHP’ye seve seve katılmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir