Toplu Açılış töreni için Kırşehir’e gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan helikopter ile Ahi Stadyumu’na indi. Erdoğan, buradan Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile Kırşehir Belediyesi’nin önüne gelerek halkı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılamadan sonra Kırşehir Belediyesi’ne geçerek Kırşehir Belediyesinde ziyaret  anı defterine imza attı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı için Ahmet Yesevi Camiine geçtikten sonra Kırşehir Valiliğini de ziyaret ederek halka hitap etmek için Cacabey Meydanına yürüyerek geçti.

“Sayın Cumhurbaşkanım, solumdaki Aşıkpaşa, karşımdaki Cacabey, sağımdaki Kayaşeyhi, arkamdaki Ahi Evran- Veli, Ahmed-i Gülşehri şahit olsun ki bu nesiller sizin arkanızdadır ve bundan sonra arkanızda olmaya devam edecektir.”

Meydanda bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı selamladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti “Kırşehir’in bu tarihi gününde bizleri yalnız bırakmayan hanımefendiler, beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. Sayın Cumhurbaşkanım Kırşehir tarihi, geçmişi, kültürüyle medeniyetlerin atıldığı bir şehirdir. Bizler bu şehrin medeniyetlerin tekrar ihyasında örnek oluşturabilmek için gerek alt yapı hizmetleri ile gerek üst yapı hizmetleri ile gerekse tarihe ve geçmişe sahip çıkan bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım 10 Şubat 2009’da Kırşehir’de yaptığınız konuşmanızda Türkiye’nin en genç Belediye Başkanını sizlere emanet ediyorum demiştiniz. Kırşehirlilerde 2 dönemdir bu emanete sahip çıktılar. Bizler de sizi mahcup etmemek için sizin bize açtığınız yolda Belediyecilik hizmetlerinin en güzelini şehrimiz için yapıyoruz. Biz bunun genç bir ekiple gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah Kırşehir, Ahi Evranıyla, Cacabeyiyle, Aşıkpaşasıyla, Jeotermal Kaynaklarıyla, üniversitesiyle Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri haline gelecek. Siz, bize her zaman hedeflerinizi büyük koymamızı söylediniz. Sayın Cumhurbaşkanım ben 26 yaşında genç bir mühendis olarak siyasete girdiğimde ülkenin geleceğinden umudu yoktu. Gençler, geleceğin ne getireceğini bilmiyorlardı. Ama siz, bu ülkenin gençlerine öyle bir ufuk açtınız ki istediği takdirde samimiyetle, ihlâsla, azimle, dürüstçe çalıştığımızda başaramadığımız hiç bir şey olmadığını bize ispat ettiniz. Sayın Cumhurbaşkanım 27 Ağustos’ta Ankara’daki konuşmanızda sevdamı, aşkımı, tutkumu ve kavgamı size emanet ediyorum dediniz. İşte bu emanete sizin yetiştirdiğiniz gençler olarak sonuna kadar sahip çıkacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Sayın Cumhurbaşkanım, solumdaki Aşıkpaşa, karşımdaki Cacabey, sağımdaki Kayaşeyhi, arkamdaki Ahi Evran- Veli, Ahmed-i Gülşehri şahit olsun ki bu nesiller sizin arkanızdadır ve bundan sonra arkanızda olmaya devam edecektir. Ben Kırşehir’e kattığınız bütün hizmetlerden dolayı ve bu millete kazandırdığınız özgüven ve inançtan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizleri korusun”

Ardından vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahiler diyarı Kırşehir’de Ahi Evran’ı, Cacabey’i ve merhum halk ozanı Neşet Ertaş’ı rahmetle, hürmetle, minnetle yâd ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 10 Ağustos’ta kendisine verdiği, yüzde 53 oy oranıyla, destekleri nedeniyle Kırşehirlilere teşekkürlerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yol arkadaşlığımız, kardeşliğimiz, muhabbetimiz inşallah daim olsun” dedi.

28 Ağustos 2014’te başladığı Cumhurbaşkanlığı görevindeki 5 aylık süreçte Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Konya’ya gittiğini, Kırşehir’in ziyaret ettiği 6’ncı il olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli açılışlar gerçekleştireceklerini, şehire kazandırılan 19 ayrı eser ve hizmetin resmî açılışını yapacaklarını belirtti.

“Kırşehir Yatırımlara Doymuyor, Doymamak Da En Doğal Hakkıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Orman ve Su İşleri ve İçişleri Bakanlıklarının tamamlanmış yatırımları ile Kırşehir Valiliği ve Belediyesinin hizmetlerinin de açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, “Kırşehir yatırımlara doymuyor, doymamak da en doğal hakkıdır. Huzurlarımızda Belediye Başkanı ve heyetini tebrik ediyorum, zira onların da gerçekten Kırşehirimize yapmış oldukları yatırımlar ve açılışlar Kırşehirimize bir farklılığı getiriyor. Şehircilikte yeni bir atılımın, açılımın içerisinde olan hamdolsun bir Kırşehir var. Bundan sonra hükümetimizin vaatlerinin de yerine geldiğini tek tek göreceğiz. Bir tarafta başkent, hemen yanı başında Kırşehir. Burası Anadolu ve bu Anadolu hiçbir zaman ne Cacabey’e ne Ahi Evran’a mahçup olmayacak. Ahi Evran Kültür Merkezinin de bitimiyle beraber Kırşehir çok daha büyük zenginliğe kavuşmuş olacak” dedi.

Mucur’a Yapılan Rüzgâr Enerji Santrali

Kırşehir’in Mucur ilçesinde bir de rüzgâr enerji santralinin açılışının yapılacağını, yatırım bedeli 285 milyon dolar tutarındaki 150 megawat gücündeki santralin Türkiye’nin yenilenebilir gücüne güç katacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yılda yaklaşık 400 milyon kilowat saat elektrik üreterek 150 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak bu yatırımın Kırşehirimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyor, Polat Enerji’ye bu büyük yatırımı Kırşehir’e Türkiye’ye kazandırdıkları için ayrıca teşkkür ediyorum” diye konuştu.

“Bizim Acelemiz Var, On Yılların Birikmiş Sorunlarını Tek Tek Çözüme Kavuşturuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde halka “farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım” diye söz verdiğini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak ülkeyi, devleti, milleti ilgilendiren her konunun, her meselenin takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda 5 ayımızı geride bıraktım, bu 5 ay içinde 16 ülkeye resmî ziyaretlerde bulundum. Türkiye’de 3 devlet başkanını, 6 cumhurbaşkanını, 7 başbakanı ve diğer üst düzey devlet adamlarını ağırladık, onlarla görüşmeler yaptık. Türkiye ve dünyada, 8 uluslararası zirveye katıldık. 5 ayda çıkarılan onlarca kanunu inceledik, onayladık. Şehirlerimize ziyaretlerimiz oldu, açılışlar yaptık. Çok sayıda misafir heyeti kabul ettik, çok sayıda toplantıya katıldık. Sizin verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için Allah’a hamdolsun durmadan, duraklamadan, ara vermeden ‘durmak yok, yola devam’ dedik. Bizim acelemiz var, on yılların birikmiş sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyoruz, bunlarla ilgili mücadelemizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Türkiye’yi büyütmek için, kalkındırmak için Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına yükseltmek için gayret gösteriyoruz. Bizim 2023 hedeflerimiz var, bunun için her türlü enerjiyi, gayreti ortaya koyacağız, her türlü emeği ortaya koyarken ter dökeceğiz. Şunu bilmenizi istiyorum, Türkiye emin ellerdedir, son derece sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyor. Ekonomimiz, demokrasimiz, sosyal hayat, dış politikamız emin ve tecrübeli ellerde daha da güçleniyor, büyüyor.”

Afrika ziyareti: “Tehditlere Rağmen Korkmadan Gittik”

Geçen hafta Afrika’nın 3 ülkesine, Etiyopya, Cibuti ve Somali’ye resmî ziyaret gerçekleştirdiklerini, temaslarda bulunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son olarak Pazar günü Somali’deydik, bütün güvenlik sorunlarına rağmen, savrulan tehditlere rağmen, hatta bizden önce giden heyetimize yapılan bombalı saldırıya rağmen, biz çekinmeden, korkmadan, ya Allah dedik, Somali’ye gittik, orada programımızı harfiyen uyguladık; Bir Türkiye firması tarafından tamamlanan hava limanı terminal binasını açtık. Yine Türkiye tarafından yapılan havalimanından şehir merkezine bölünmüş yolu açtık. Bunun yanında, Türkiye tarafından yapılan 200 yataklı modern bir hastaneni açılışı yaptık. Bunun yanında yine aynı şekilde hemşirelik okulunun açılışını yaptık. Bir de aynı külliyenin içerisinde caminin açılışını yaptık” dedi.

“Somali’ye El Uzatmamız Önce İnsanî, Ardından Da Tarihî Bir Vazifedir, Vecibedir”

Somali Cumhurbaşkanı’nın kendisine, “Sizin buraya gelmenizden dolayı Somali’de, Mogadişu’da çok büyük sevinç var. Eğer serbest bıraksaydık 1 milyon kişi yollara dökülür, sizi karşılamaya gelirdi, ama güvenlik nedeniyle biz buna izin vermedik, veremedik” dediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bu muhabbeti, bu sevgiyi, bu dostluk ve kardeşliği çok çok iyi anlamak durumundayız. Hiç kimsenin el uzatmadığı, Türk’ten, Türkiye’den başka hiç kimsenin gitmediği, herkesin kendi kaderine terk ettiği, yalnız bıraktığı Somali’ye Türkiye olarak biz sahip çıktık, sahip çıkıyoruz. Neden? Çünkü Somali bize Devlet-i Aliyeyi Osmaniye’nin emanetidir. Ecdadımız oralara kadar gitti, oralarda yüzyıllar boyu hüküm sürdü, oraları adaletle yönetti. Ne zaman ecdadımız oralardan ayrıldı, maalesef oralarda sömürü başladı, yağma başladı, kavga, çatışma başladı. Bizim Somali’ye el uzatmamız önce insani bir vazifedir, ardından da tarihi bir vazifedir, vecibedir.”

“Biz Küçük Düşünmüyoruz, Büyük Düşünüyoruz, Varız, Var Olacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı siyasi parti genel başkanlarının “Ne işiniz var Somali’de? Türkiye’yle ilgilenin” dediğini aktararak, “Allah’a hamdolsun, biz 81 vilayetimizde, 780 bin kilometrekarenin tamamıyla, 78 milyon vatandaşımızın her biriyle ilgileniyoruz. Ama biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz, biz büyük düşünüyoruz. Adama sorarlar, acaba sizin 10 bin kilometreyi aşkın mesafeden gelip de Irak’ta ne işin var, Kobani’de ne işin var, Afganistan’da ne işin var; öyle mi? Ama siz eğer güçlü bir ülke, güçlü bir imparatorluğun varisi iseniz böyle düşünemezsiniz. Evet, biz oralarda da varız diyeceksiniz. Biz küçük düşünmüyoruz, büyük düşünüyoruz, varız, var olacağız” diye konuştu.

“Dünyanın Neresinde Mazlum Ve Mağdur Varsa Oraya Da Uzanacağız”

Artık, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye’nin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kendi vatandaşımızın arzuları istikametinde bu adımları atıyoruz, uzanabildiğimiz her yere uzanacağız, dünyanın neresinde mazlum varsa, mağdur varsa oraya da uzanacağız. Nerede ata yadigârı varsa, cami, medrese, külliye, köprü, çeşme, türbe, şehitlik varsa, onu buluyoruz, gün yüzüne çıkarıyoruz. İşte bu seyahatte de kardeşlerim, Cibuti’ye gittik, dediler ki, burada sizin dedeleriniz vardı biliyor musunuz? Biliyorduk da, özelliği neydi deyince, Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Buranın bir Tajura şehri var, bu Tajura şehrinde şu anda iki Osmanlı ailesi hala var, burada onların eserleri var’ dedi. Yoğun da programımız var, ben de Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey’e dedim ki, hemen buradan bir heyetle beraber, bir helikopter de istedik Cumhurbaşkanından, siz dedim ‘hemen oraya gidin, yerinde bu incelemeyi yapın ve TİKA olarak biz o eserleri yeniden kazanalım ve insanlığa kazandıralım’ dedim. Ve Numan Bey bir heyetle beraber eşini de yanına alarak oraya gittiler, orayı yerinde gezdiler, gördüler, tespitleri yaptılar, TİKA orada mimarıyla, mühendisiyle hemen ilk incelemeleri yaptı, oradaki o ailelerle de görüşmeler yaptılar ve döndüler. Ve oradaki muhabbeti anlattılar, nasıl bize muhabbetleri var bunu anlattılar” dedi.
Yeryüzünde ecdadımızın bıraktığı mirasların görmezden gelinemeyeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ecdadımızın bıraktığı eserleri bu nesle ve geleceğe kazandıracaklarını söyledi.

“Paylaşmanın Eksiltmediğini, Tam Aksine Artırdığını, Bereketlendirdiğini Bilen, Buna İnanan İnsanlarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kapımıza gelen kim olursa olsun, bizden yardım isteyen kim olursa olsun, kapımızı açıyoruz, soframızı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Kardeşlerim, 12 yıl önce biz geri kalmış ülkelere 45 milyar dolar destek veriyorduk. Dikkat edin, geri kalmış ülkelere şimdi verdiğimiz destek ne biliyor musunuz? 4,5 milyar dolar, 4,5 milyar dolar, bakın nereden nereye geldik. İşte büyük devlet böyle olunur, çünkü biz Ahi Evran’ın duasını almış, onun çizdiği istikamette yürüyen bir milletiz. Nedir Ahiliğin şartları? Elini açık tutacaksın, kapını açık tutacaksın, sofranı açık tutacaksın, dilini, gözünü, belini bağlı tutacaksın. Bize, ‘ne işiniz var Somali’de, Suriyeliler neden Türkiye’de’ diye soranlar, Ahiliği de, Ahilik ruhunu, Ahilik felsefesini de anlamayanlar, Kırşehir’in bu manevi havasından nasibini alamayanlardır. Biz Allah’ın izniyle, Ahilerimize, Ahi Evran gibi kutlu gönül insanlarımıza, milletimize, şehitlerimize, gazilerimize mahcup olmayacak, büyük bir devlet, büyük bir millet olmanın gereği neyse onu yerine getireceğiz. Biz paylaşmanın eksiltmediğini, tam aksine artırdığını, bereketlendirdiğini bilen, buna inanan insanlarız.”

“Bunların Kılavuzu Paralel Yapı”

Ülkemizin, dünyanın ilgisiz kaldığı, dünyanın yüzüstü bıraktığı Somali’ye sahip çıktığını, orada çok önemli hizmetlerin açılışını yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana Muhalefetin Genel Başkanı çıktı; bu Somali ziyaretinde hastanede yapmış olduğum ziyarette meseleyi anlamadan, bilmeden, oradaki çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden yalan, yanlış bir ifadeyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na bir saygısızlık yaptı ve bu saygısızlığın sonunda da yine rezil oldu. Kardeşlerim, kılavuzu karga olanın…, biliyorsunuz, söylememe gerek yok. Kardeşlerim, biz çocuklara bir boyama kitapçığı dağıtıyoruz, o bunu anlamıyor, anlamak istemiyor, ona bu aklı verenler kimlerse, onu bu yanlışların içerisine sokuyorlar. Hep siyasetteki bugüne kadar kullandığı argümanlar böyle çirkin oldu, montaja dayalı oldu, hep böyle yalan yanlış haberlere dayalı oldu. Hadi onlar şuursuz, onlar edepsiz, ama Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı da bu montajı gerçek sanarak almış getirmiş, Meclis’te Grup kürsüsünde bu edep dışı, ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? Kendisi küçüldü, kendisi küçük düştü, Türkiye’ye de, dünyaya da bir kez daha rezil oldu. Hatırlarsanız, daha önce de bizim ziyaretimizin ardından 2011’de Somali’ye gittiğimde ne demişti? Ben de gideceğim. Sonra ne oldu? Kenya’ya gitti, oradan döndü geldi. Yani bunların işi montaj montaj; bunlar montajdan başka, şantajdan başka, şantaja alet olmaktan, şantaja boğun eğmekten başka bir şey bilmez. Bunların kılavuzu paralel yapı, paralel yapıyla el ele, kol kola şimdi montaj sanatını öğrendiler, bunu uyguluyorlar ” diye konuştu.

“Aşkınan Çalışan Yorulmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı sırasında birçok defa Kırşehir’e geldiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanlığı vazifemde, daha 5’inci ayı doldurdum kalktım 6’ncı il olarak Kırşehir’e geldim. Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak Kırşehir’e de, Mogadişu’ya gidiyorum, gidemeyenler utansın. Bırakın Mogadişu’yu, şu güzel Kırşehir’e dahi gelemeyenler utansın. Biz bunlara aldanmayacağız, biz işimize bakıyoruz, işimize bakacağız, gelecek Kırşehir’de açılış yapacak, gidecek Somali’de açılış yapacak, Cibuti’de temel atacak, inşallah ekonomisiyle, demokrasisiyle, dış politikasıyla, özellikle de kardeşliğiyle Türkiye’yi daha da büyültmenin mücadelesini vereceğiz. Onlar durdurmanın, yavaşlatmanın mücadelesini verecek, biz Türkiye’yi daha da büyültmenin, yüceltmenin mücadelesini vereceğiz. Millet yanımızda olduğu müddetçe dur durak tanımayacağız, ister gezici olsun, ister paralel olsun, ister yerli, ister yabancı medya olsun, kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, milletin iradesinden asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Ne diyordu rahmetli Kırşehirli Muharrem Ertaş? Aşkınan çalışan yorulmaz” dedi.

“Biz Milletimiz İçin Aşkla Çalışıyoruz, İnsanımıza Sevdayla Hizmet Ediyoruz”

Dün bazı sanatçıların kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sordular, ‘bu enerjiyi nereden buluyorsunuz’ diye. Onlara da aynı şeyi söyledim, ben şimdi Kırşehirli kardeşlerimi görür de buradan enerji depolamam mı? Aşkınan çalışan yorulmaz, biz bunu böyle bilelim. Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz, biz insanımıza sevdayla hizmet ediyoruz, bu yolda da son nefesimize kadar inşallah yorgunluk tanımayacağız.”

“Yeni Türkiye Ve Yeni Anayasa İçin İradenizi Ortaya Tam Manasıyla Koymalısınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Burada benim sizden bir ricam olacak; bu yıl önemli bir yıl, 7 Haziran’da sandıklara gideceğiz, seçim var. Fakat bu seçimlerin önemli bir yanı şu: 2023, 2023 hedeflerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatırlayın bir şey söylemiştim, neydi o? Demiştim ki, ‘Yeni Türkiye’; hatırlıyorsunuz değil mi? Yeni Türkiye, bir de yarıda kalan bir şey vardı, başaramadık, o da yeni anayasa. Şimdi diyorum ki, yeni Türkiye ve yeni anayasa için siz iradenizi ortaya tam manasıyla koymalısınız. Nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet iradesini ortaya koyduysa, sağlam irade ortaya çıktıysa, milli irade ortaya çıktıysa, inanıyorum ki, 7 Haziran’da da siz gerekli olan tavrı ortaya koyacak ve yeni anayasayı kuracak gücü ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız. Bu düşüncelerle, bu duyguyla sizleri selamlıyor ve şu anda açılışını yapacağımız tesislerin Kırşehir’imize, tüm Kırşehirlilere hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyor, tüm bakan arkadaşlarıma, Valimize, Belediye Başkanımıza, huzurlarınızda Başbakanımıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir