Türk Ocakları Genel Merkez Yönetimi ve Türk Ocakları Şube Başkanları Ankara’da bir araya gelerek süreç değerlendirmesi yaptı.
Kırşehir Şube Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada toplantının gündemini ‘Açılım Süreci’ ve son noktaya gelen ‘Yeni Anayasa’ yazım sürecinin olduğu belirtildi.
turk-ocaklari  Prof. Dr. Mehmet Söz’ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Türk Ocakları Kırşehir Şube Başkanı sonuç bildirgesini yazılı olarak açıkladı. Doğan, “Ortak geleceğimizi ilgilendiren tarihî kararların alınmasının söz konusu olduğu bu dönemde, Türk milletinin varlığı ve devletinin bekasına hizmeti var oluş gayesi kabul eden Türk Ocaklıları olarak temel görüşlerimizi kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Demokratik ve insan hakları standartları yüksek bir Türkiye’nin bölgemizde ve dünyada lâyık olduğu yeri daha kolay bulacağı kanaatindeyiz. Bu iki umdeyi tarihî mirasımızla sentezleyerek insanlığa yeni bir medeniyet tasavvuru sunmayı, gelecek yıllara karakterini verecek temel hedefimiz kabul ediyoruz. Medeniyet inşasının millet düzeyinde omuzlanabilecek bir ülkü olduğuna ve bu ülkünün müşterek geleceğimizin daha güzel olması fırsat ve imkânını sunduğuna inanıyoruz. İnsanlığa ancak, böylece Türk milleti olarak söz söyleyebileceğimizi düşünüyoruz. Türk milletinin bekasıyla insanlık idealimizi aynı çizgide birleştiren bu anlayışımızın temeli, birliğimiz ve dirliğimiz için duyduğumuz hassasiyettir. Aynı sebeple, Türkiye’mizin son 30 yılını kana bulayan terör örgütüyle ilgili başlatılan süreci endişeyle takip ediyoruz. Terör örgütü lideri ve kadrolarına “zafer kazanmış” görüntüsü verecek adımlar, vahim sonuçlar doğuracaktır. Terör örgütü ve uzantılarının talepleri doğrultusunda anayasamızdan Türk milleti ifadesinin çıkarılması, özerklik ve ana dilde eğitim gibi cüretkâr taleplerin ciddiye alınması millî varlığımızı tahrip edecektir. Ancak son günlerde anayasanın başlangıç kısmı ile açıklanan teklif metinlerinde Türk Milleti kavramının muhafazasını milletimizin tepki ve endişelerinin dikkate alındığının işareti saymakta ve bu hassasiyetin devamını arzu etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
– TÜRK OCAKLARI ŞUBE BAŞKANLARI ANKARA’DA TOPLANDI
– KIRŞEHİR ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN DOĞAN:
-“BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir