“Birlik, beraberlik, kardeşlik her şeyin üstündedir. Seçim sonuçları da gösterdiğimiz kardeşliğin, birlikteliğin, beraberliğin göstergesi… ”

Yerel Seçim’in sonuçlanmasıyla birlikte Başkan Bahçeci bir mesaj yayınladı ve mesajında şunları kaydetti:”Öncelikle tüm Kırşehir halkına teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim morotonun ardından netice kesinleşti. Biz seçim boyunca şunu ifade ettik; seçimler bizim için kucaklaşma, helalleşme zamanıdır. Biz seçim boyunca ve seçimden önce de hep ortak bir Kırşehir bilinci oluşturmak için çalıştık. Seçimler bir kavga ve gerilim aracı değildir. Seçimler; kardeşlik, birlik, beraberlik aracıdır.

Siyaseti de bu yüzden hep bir araç olarak gördük. 30 Mart’ta Kırşehir bir karar verecek dedik. 30 Mart’ta Kırşehir yola devam mı diyecek yoksa eski günlerdeki gibi çekişmeli günlerine geri mi dönecek dedik. Ama gördük ki Kırşehir adayını seçti ve biz artık daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 2009 yılına oranla daha yüksek bir oranla seçimi aldık. Bu da bize gösteriyor ki biz daha çok çalışıp, Kırşehir’e daha çok hizmet etmeliyiz. İnşallah bu dönemde de söz verdiğimiz gibi 40 yeni projeyle Kırşehir’i Türkiye’nin en yaşanabilir şehri yapacağız. Kırşehir bize evet diyerek bize bir mesaj verdi. Biz de Kırşehir’in bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız ve ekibimle daha çok çalışarak söz verdiğimiz bütün hizmetleri gerçekleştireceğiz.

Siyaseti ve seçimleri biz her zaman bir araç olarak gördük. Bundan sonra da öyle yapacağız. Siyaset hizmet etmenin bir aracı. Biz hiçbir zaman çamur at izi kalsın siyaseti yapmadık ve bundan sonra da yapmayacağız. Biz her kesimden arkadaşımızı bizden görerek hizmetlerimizi gerçekleştirdik ve bundan sonra da öyle yapacağız. Bu seçimde biz değil Kırşehir kazandı diyorum. Çünkü biz 5 yıl boyunca milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla hep birlikte çalıştık. Bu yüzden bu başarı hepimizin başarısı.
Demokrasilerde seçimlerin sonucu iyi hazmetmek lazım. Siyaset ya da seçimler her şey demek değil. Siyaset hayatımızın ilk sırasında da yer almamalı. Siyaseti hayatımızın ilk sırasına alırsak demokratikleşme kültürünü de özümseyememiş oluruz.

Biz şimdi önümüze bakıyoruz ve diyoruz ki Kırşehir için yapacağımız çok iş var. 2009 yılında Kırşehir için belirlediğimiz hedeflerin çoğunu gerçekleştirdik. Şimdi 40 yeni projemizi hayata geçirerek Kırşehir’i Türkiye’nin en yaşanabilir şehir haline getirmek istiyoruz. Yine ilk dönemde olduğu gibi birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla hep birlikte başarılara imza atacağız.

Benim projelerimden en çok gerçekleştirmek istediğim ve hep dua ettiğim Ahi Evran Külliyesi projesi idi. Rabbim bana bu projeyi bitirmeyi nasip etsin diyordum. O büyüklerimizin himmetini rabbim bizden esirgemedi. Çünkü maneviyata her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Maneviyat; makam, mevkinin de üstünde. Makamlar mevkiler geçici. Biz olgun duruşumuzla her zaman Kırşehir için çalıştığımızı ve Kırşehir’in menfaatlerini düşündüğümüzü gösterdik. İnşallah Rabbimiz bize yine dönemde de yardım eder ve biz Kırşehir için bütün hayallerimizi gerçekleştiririz. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Kırşehir’in bu kadar yoğun sevgisine sahip olmak çok güzel. Rabbim de bize Kırşehir’in sevgisini taşımayı nasip eder.

Ben buradan hem seçim dönemi boyunca hem de hizmetlerimizi yaparken bizlere yardımcı olan herkese teker teker teşekkür ediyorum. Bize destek olan milletvekillerimize, il başkanımıza, sivil toplum örgütlerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, hanımefendilerimize, beyefendilerimize ve bütün belediye personeline çok teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir