Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’de bulunan Haber Ajansları Temsilcileri yerel gazete ve televizyon temsilcileri ile yemekli bir toplantıda bir araya gelerek Kırşehir Belediyesi’nin 2012 yılındaki faaliyetlerini değerlendirdi.
Gazetecilerle Belediye Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen Bahçeci, “Göreve geldiğimiz Nisan 2009 ile 2012 yılları arasında 515.000 metre kaldırım ve sert zemin çalışması, 585.000 metre kare yeni asfalt ve yol yapımı çalışması, 40.500 metre kare yağmur suyu drenaj hattı, 21.000 ton yama çalışması, 564 su abone bağlantısı yapıldı, 3651 su arızası giderildi. 2013 yılı içerisinde 600 bin metre kare yeni asfalt yol çalışması yapılacaktır. Ayrıca 118.000 metre kare kanalizasyon hattı çalışmaları ile kanalizasyonlaşma oranının %77 iken, bugün %99 oranına ulaşmıştır” dedi.
kirsehir-bel  Ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Bahçeci yapılan çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Bahçeci, “Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla mevcut kavşaklarımızı rehabilite ederek yeni kavşak projelerimizi uygulamaya koyduk. Nisan 2009 ile 2010 yılları arasında Terme Kavşağı,  Şeyh Edebali Kavşağı ve Lise kavşağı ile 2011 yılında Kayaşeyhi kavşaklarını yaptık. 2012 yılı içerisinde de Hılla ve Pazar yeri Kavşağı yaptık. Şehrin görünümünü değiştirmek ve güzelleştirmek için 2011 ve 2012 yılı içerisinde Fatih Bulvarı, Atatürk Caddesi, Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Ahmet Yesevi Bulvarı, Şehit Keramettin Gök Bulvarı, Gazi Osman Para Bulvarı, Ankara Caddesi, Melik Gazi Caddesi, Neşet Ertaş Bulvarı, Şehit Nevzat Aslan Bulvarı, Aşıkpaşa Mahallesi, Şeyhedebali Kavşağı, 23 Nisan ve Gölhisar caddesimde ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
Cenaze hizmetleri bakımından Kırşehir’de  toplam defin sayısının  371 olduğunu söyleyen Bahçeci, “Kültürel-sosyal etkinlikler kapsamında 2009 yılı içerisinde 10 adet tiyatro, 2 adet konser etkinliği, 2010 yılı içerisinde 12 adet tiyatro ve 1 adet konser, 2011 yılı içerinde 15 adet tiyatro, 2 adet konser, 2012 yılı içersinde ise 19 adet tiyatro, 4 adet konser etkinliği düzenlenerek kültürel ve sosyal anlamda toplam 32 etkinlik yapılmıştır. Ayrıca EMİTT, HETEX ve Travel Turkey fuarlarına katılım sağlanarak Kırşehir’in tanıtımı konusunda çalışmalar yaptık.Çevreci Belediye Anlayışı ile Hareket Ediyoruz. Kentli olma ve Çevre Bilinci Oluşturma Projesi kapsamında İl merkezimiz de bulunan ilköğretim okullarında her dönem Kentlilik Bilinci eğitimleri verilerek, 63 okulda 14 Bin öğrenciye ulaşılmıştır. Çevreci Belediye anlayışı çerçevesinde ise gelecek için geri dönüşüm adlı proje kapsamında 12 bin haneye ulaşılarak 480 ton kağıt, 55 ton plastik, 30 ton cam, 12 ton metal toplanarak geri dönüşüm sağlandı” şeklinde konuştu.
PROJELERLE KIRŞEHİR’İ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ
Kırşehir’i değişen, gelişen, modern görünümlü bir şehir haline getirmek için projeler tasarladıklarını gazetecilere anlatan Bahçeci, “İnşaatı biten projelerimiz arasında Vahşi Çöp Alanı Islahı, Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama Tesisi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Kadın Emek Pazarı, Hayır Evi, Aile Yaşam Merkezi, Gazi Parkı, Gölhisar Parkı, Hılla Nilüferli Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binası ve serası, Belediye Kampus alanı, Toptancı Sebze ve Meyve Hali, Kapalı Otoparklı Modern Pazar Yeri, Cevizli Park, Nasuhdede Parkı, Bahçelievler Parkı bulunmaktadır.İnşaatı devam eden projelerimiz arasında Cacabey Meydan Düzenlemesi, Tenis Kortu Projesi, Bahçelievler Bölünmüş Yol Projesi, Masal Parkı, Şehit Ekrem Ülker Caddesi Bölünmüş Yol Projesi, Ağalar Konağı Kültür Evi, Bağbaşı Kentsel Dönüşüm, Ahi Evran Külliyesi Projesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, İkizarası Kent Parkı, Üst geçit, Neşet Ertaş Kültür Merkezi ve parklarımız var.
İhale aşamasındaki ise Tabiat Parkı, Ankara- Kayseri yolu yeşil bant projesi, Asri Mezarlık Projesi, Ulaşım Master Planı, Prestij Yolu, Şehiriçi Minibüs Terminali ve İçme Suyu Ana İsale Hattı Yenileme çalışması bulunmakta” olduğunu söyledi. Bahçeci, Belediye’nin personel durumu ve mali durumu hakkında da bilgiler vererek borç öderken yatırım da yapan bir belediye olduğuna dikkat çekerek toplantıyı sonlandırdı.
Gazetecilerle yapılan soru cevap ve önerilerin ardından Bahçecinin misafirlerini uğurlaması ile 2012 yılı faaliyet sunumu tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir