Kırşehir’de şehit aileleri ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Hassasiyetimiz sizsiziniz, bilin ki şehit aileleri kırmızı çizgimizdir” dedi.
bakan-guler  Makisos termal köydeki yemekli toplantıda şehit aileleri ile bir araya gelen Bakan Güler, yemek sonrasında şehit ailelerine yaşanmakta olan süreci anlattı. İnşallah geleceğe daha güzel bakacaklarını belirten Bakan Güler, “Vatanın teminatı bizleriz. Kimse vatanı bölemez. Sürece samimi olarak inanmak ve desteklemek gerekiyor. Çözüm sürecini kişiselleştirmemek lazım. Sizin huzurunuzda siyaset yapmak istemiyorum. Sorun çözülürse kimseye malzeme kalmayacak. Çözüm sürecini bir pazarlık ve al ver süreci olarak görmüyoruz. Ancak şiddette acıdan fazla bir işe yaramıyor. Bunu yıllarca gördük. Biliyoruz ki burada büyük bir toplumsal destek var. Akil İnsanlar Heyeti çalışıyor. Sonuçlandığında inşallah hayırlı olacak. Muhabbet ve bağlılıkların en üst seviyede olduğunu görmekten mutluluk duydum. Farklılıkları zenginliğe dönüştüren anlayışın olduğunu Kırşehir’de gördüm. Allah bir daha böyle bir acıyı ülkemize yaşatmasın. Sizler en değerli emanetlerimizsiniz. Başkanla ve akil insanlarla uzun süreli görüştük. Özellikle şehit aileleri ile görüşeceğimden büyük mutluluk duydum. Hepinizin acılarını yürekten paylaşıyorum. Sizin devlete bağlılığınız ve devlet için yaptığınız fedakarlık her şeyin üzerinde. 11 yıllık AK Parti hükümeti döneminde şehit ailelerine çok hizmet yapıldı. Tekrar etmek istemem, en iyisi de yapılmalı, sizler bunu en iyi şekilde bilenlersiniz. Bizim için en büyük kıymet evlatlarınızın hatırasıdır. İnşallah şefaatlerine nail oluruz. Biz 76 milyonun kardeş olduğu bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu siyasette kolay bir olay değil. Eylemsizlik, Türkiye dışına çıkarılma ve silahların bırakılması bölümleri var. Daha önce de konuşuldu. Keşke olmasaydı da bizim de evlatlarımız ölmeseydi denildi” dedi.
Bakan Güler, şehit ailelerinin acılarını paylaştığını belirterek, “Keşke olmasaydı. Bunu gerçekleştirmek, terör belasının kara gölgesini ortadan kaldırmak en büyük sorumluluğumuzdur. Biz elbette ki acılarımızı unutmadık. Geleceğimizi ortak hedefler üzerinden inşa etmeliyiz. Birçok görevde bulundum. Biz bu süreçte hiç kimseyle pazarlık yapmıyoruz. Bunu özellikle bilin, bizim pazarlığımız sadece sizlerle, biz başkası ile pazarlık yapmayız. Bizim kırmızı çizgimiz bölünmez bütünlüğümüzdür” ifadelerini kullandı.   Bakan Güler’in konuşması sonrasında Şehit Aileleri Derneği Başkanının eşi Esfat Sarıca tarafından Güler’e Türk bayrağı hediye edildi.
– BAKAN GÜLER ŞEHİT AİLELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
– İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER:
– “PAZARLIK YOK, HASSASİYETİMİZ ŞEHİT AİLELERİMİZDİR”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir