Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, sağlık sorunlarının beraberinde kazaları getirdiğini söyledi.
cicekdagi-hastane  Çiçekdağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enis Behiç Yaşlı, sağlık sorunlarına bağlı trafik kazalarının 18-25 ve 50 yaş ve üzerinde daha fazla olduğunu belirterek, “18-25 yaş grubu kaza yapma oranının yüksek olmasında eğitim eksikliği, tecrübesizlik ve daha fazla risk alma gibi nedenler yer almakta iken, 50 yaş ve üstü grupta ise nedenin sıklıkla sağlık problemlerine bağlı sürücü hatalarından kaynaklandığı göze çarpmaktadır. Özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkabilecek, işitme kayıpları, görme bozuklukları, eklem hareketlerinde kısıtlama, refleks kayıpları, kalp-damar hastalıkları, uyku bozuklukları, denge problemleri, psikolojik bozuklar gibi nedenlerle ortaya çıkabilecek muhtemel sağlık problemleri ile trafik kazası meydana gelmekte, can ve mal kaybına neden olmaktadır” dedi.
Yıllık araç muayeneleri yapılmakta araçların mekanik-teknik özellikleri rutin olarak kontrol edilmekte, araç sürücülerin de aynı şekilde periyodik sağlık taramalarının yapılması gerektiğini ifade eden Dr. Yaşlı, “Ehliyet alan bir sürücünün ilk sağlık raporundan sonra beş yılda bir, 50 yaş üstünde 3 yıl  da bir, 65 yaş ve üzerinde her yıl sağlık raporunun istenmesi yaşa bağlı ortaya çıkabilecek sağlık problemlerini takip etme bunlara karşı önlem alabilme açısından önem arz etmektedir. Sağlık nedenlerine bağlı ortaya çıkabilecek sürücü endeksli kaza yapma oranlarında azalmalara neden olup, daha az can ve mal kaybına yol açabilecektir. İlerleyen dönemlerde bu konuda gerekli yasal düzenlemeler yapılır ve daha az trafik kazası daha az kayıplar yaşanır” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir