Uzmanlar, soğuk havalarda iyice yaygınlaşan grip ve nezleye karşı uyarıda bulunarak, vücudun iyileşmesi için hemen ilaca başvurulmaması gerektiğini söylüyor.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, grip hastalığının tek çaresinin ilaç olmadığını belirterek, “Grip olduktan sonra bol sıva alınmalı. Ilık duş yapmalı. Bunlara rağmen ateş düşmüyorsa, ilaçlara başvurmak lazım. Çünkü ilaç kimyasal maddedir. İlaçların kimi böbreğe, kimi karaciğere zarar verebilir. Dirençli mikropların gelişmesine yol açabiliyor. Bu hastalıklarda ilacın hiçbir yeri yok. Hastalığın bir seyri var. İlaç almasanız bile o seyir içinde vücut kendini iyileştiriyor. Önemli olan istirahat etmek. Bol bol sebze ve meyle yemek kafi” dedi.

grip  VİTAMİN UYARISI
İlaç konusunda hastaların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Küçükusta, “Ateş düşürücü hastalıklara dikkat etmek lazım. Ufacık ateş varken ateş dürücü ilaç alırsanız virüslerin daha kolay ilerlemesine yol açarsınız. Bu hastalığı iyileştirmez, aksine uzatır. İlaç son çare olmalı. Grip ve nezle oldum diye vitamin alınıyor. C vitamini, sağlıkı olmak için şart. Ancak yüksek dozda almanın hiçbir manası yok. Türkiye gibi ülkelerde normal şartlarda besleniyorsan zaten C vitamini alıyorsundur. Sebze ve meylelerde bu yeteri kadar var. Meyvenin suyu değil, kendisini yemek, enfeksiyon ve obozite açısından faydalıdır” ifadelerini kullandı.

“GÜNDE 1 SAAT YÜRÜYÜN”
Bağşıklık sistemini düzeltmek için beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Küçükusta şöyle devam etti:
“Düzenli egzersiz yapın. Günümüz insanı hareketsiz. Herkes işe arabayla veya metroyla gidiyor. Her gün bir saat mutlaka yürümek lazım. Düzenli uyumak çok önemli. Sigara ve alkolden uzak durmalıyız. Gece uykusu mühim. Gençler sabaha kadar bilgisayar başında. Karanlıkta uyumanın bağışıklık sistemine büyük faydası var”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir