İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Ramazan ayı boyunca farklı bir beslenme düzenine alışan vücut için bayramda dikkatli olunmasını ve şekerli yiyeceklerden, hamurlu tatlılardan ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
hamur  Ramazan ayı boyunca sadece iki öğün beslenmeye alışan vücudun metabolizma hızının düştüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Bayram nedeniyle fazla miktarda tüketilen hamur işleri ve tatlılar nedeniyle de kısa sürede hızlı kilo alma tehlikesi bulunmaktadır. Bayramda ölçüsüzce besin tüketmenin hem sağlıklı bireyler için, hem de kronik hastalığı olanlar için büyük risk oluşturmaktadır. Ramazan ayı boyunca farklı bir beslenme düzenine alışan vücut için bayramda dikkatli olunmalıdır. Şekerli yiyeceklerden, hamurlu tatlılardan ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Bayramla birlikte, özellikle tatlı tüketiminde artış gözlenmektedir. Artan tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden olabileceği için ailesinde hipertansiyon, diyabet, yüksek kolesterol ve diğer kalp-damar hastalıkları, mide, bağırsak hastalıkları olanların ve yaşlıların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor” dedi.
İkram edilen her şeyi bitirmek yerine tadına bakmanın daha sağlıklı olacağını belirten Köksal, “Ayrıca Ramazan ayı süresince sıvı alımı düştüğü için bayramda ayran, komposto gibi sıvı içeriği yüksek gıdalar ile su içilerek günlük sıvı ihtiyacımız olan 2 – 2.5 litre sıvı alınmalıdır. Vatandaşlarımız Ramazan Bayramını sağlıklı geçirmeleri için Samsun’daki tüm Sağlık Kurumları koordineli olacak bir şekilde tüm önlemleri almıştır. Tüm yataklı sağlık tesislerinde acil servislere başvuracak Vatandaşlarımızın gerekli tıbbi ve cerrahi müdahalenin yapılabilmesi, kaliteli ve özenli tıbbi bakım ve tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Acil servis üniteleri ve diğer kliniklerde insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum ve ambulans hizmetleri yönünden 24 saat kesintisiz hizmet sürekliliği esasına göre hiçbir olumsuzluk ve aksaklığa meydan vermeden ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanmış. Bu birimlerde yürütülen nöbet hizmetleri için lüzumu halinde takviyenin sağlanması yönünde gerekli organizasyon yapılmıştır” diye konuştu.
[color-box]- RAMAZAN AYI SONRASI DİKKAT
– İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YUSUF KÖKSAL:
– “BAYRAM NEDENİYLE FAZLA MİKTARDA TÜKETİLEN HAMUR İŞLERİ VE TATLILAR NEDENİYLE DE KISA SÜREDE HIZLI KİLO ALMA TEHLİKESİ BULUNMAKTADIR”
– “BAYRAMDA ÖLÇÜSÜZCE BESİN TÜKETMENİN HEM SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN, HEM DE KRONİK HASTALIĞI OLANLAR İÇİN BÜYÜK RİSK OLUŞTURMAKTADIR”
– “RAMAZAN AYI BOYUNCA FARKLI BİR BESLENME DÜZENİNE ALIŞAN VÜCUT İÇİN BAYRAMDA DİKKATLİ OLUNMALIDIR”
– “ŞEKERLİ YİYECEKLERDEN, HAMURLU TATLILARDAN VE YAĞLI YİYECEKLERDEN KAÇINMAK GEREKİR”
[/color-box]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir