AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı bizlere kazandıran bir “Destan Adamı” olduğunu bildirdiler.
mae  Çalışkan ve Aslan yaptıkları ortak açıklamada, “İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy, yurdumuzda o dönemde yaşanan en zor şartlar içerisinde umutsuzluğunu kaybetmeden,  Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır ” ifadelerine yer verdiler.
Açıklamalarında, büyük bir mücadele ile kazanılan İstiklal Savaşını, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy’un, memleketin her zaman için en güçlü kalemlerinden biri olduğunu kaydeden Çalışkan ve Aslan, şu ifadelere yer verdiler:
“Yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır. Mehmet Akif Ersoy, fedakâr bir dava adamı, ateşli bir hatip ve unutulmaz milli şairimizdir. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup hayatının her anıyla tam bir örnek insan ve destan adamı olmuştur. İstiklal mücadelesinin Anadolu’nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur. Mehmet Akif, (doğduğumdan beridir âşığım istiklâle), (Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal) diyerek, istiklâl mücadelesinde Türk Milletinin değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini bir ömür boyunca vermiştir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızı bizlere kazandıran bir Destan Adamıdır. Milli benliğimizi bizlere hatırlatan, bağımsızlığın haykırışı olan İstiklal Marşımız, okunurken ruhumuzu şahlandırıyor. Böylesi önemli bir milli eseri bizlere bırakan, yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mehmet Akif Ersoy’u, milli mücadele şehitlerimizi, vatanımıza ve milletimize hizmeti geçenleri rahmetle anıyor, Büyük Türk şairine Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.”

 

 

– MİLLİ ŞAİR ERSOY ANILIYOR
– AK PARTİ KIRŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ ÇALIŞKAN VE ASLAN:
– “YAŞAMI VE MÜCADELESİYLE ÖRNEK BİR KİŞİLİK OLAN MEHMET AKİF ERSOY’U RAHMETLE ANIYORUZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir