Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti’nin (KIRGARAT-C) 1. olağan genel kurul toplantısı yaptı.
Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’ndaki genel kurulda konuşan AK Parti Milletvekili Abdullah Çalışkan, “Medya, şehir ve bizler için çok önemli. Gazeteciler biz siyasetçileri ve yöneticileri sürekli yönlendirmeli. Çıkar amaçlı gazetecilik değil, doğru gazetecilik yapmak lazım” dedi.
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir’in divan başkanlığı yaptığı genel kurulda, Arena Gazetesi Kurucusu Sait Yanık, yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
cemiyet  Genel Kurul’a Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, MHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ekici, CHP Merkez İlçe Başkanı Fevzi Akkuş, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kongrenin açılış konuşmasını Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Soner Demirbaş yaptı. Demirbaş, “Bugünkü anlamına yakın düzeyde gazetecilik son üç yüzyılın bir ürünü, gazeteciler ifade ve basın özgürlüğü mücadelelerinin damga vurduğu ve bu bitmeyen mücadelelerin, 20. yüzyılı “etik” veya “deontoloji” sorunlarıyla da paylaşıyorlar” dedi. Genel Kurulun açılış ve yoklama bölümün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarının ardından söz alan Kurucu başkan Sait Yanık, “Basın meslek ilkelerine uyarak, insan hak ve özgürlüklerini ön planda tutarak bu cemiyeti hep birlikte yürüteceğiz. Hedefimiz Kırşehir’in en büyük gazeteci sivil toplum kuruluşu olarak AB projelerinden faydalanmak, medya işletme sahibi arkadaşlarımızın, gazeteci, muhabir, sunucu, kameraman arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetişmesini ve daha profesyonel şekilde görev yapmak olanaklarını yaratmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Kırşehir’de yeni kurulan cemiyetin yönetim kurulunu Sait Yanık (Arena Gazetesi Kurucusu),  Soner Demirbaş (Arena Gazetesi Yazı İşleri Müdürü), Halil Durukafa (Eczacı), Alparslan Demirbaş (Kırşehir Haber 24 Yöneticisi), Enderhan Öz (İhlas Haber Ajansı Muhabiri) oluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir