kentsel-donusum2013’te çevre konulu haberlerde % 15’lik artış oldu…

“KENTSEL DÖNÜŞÜM”
GÜNDEMİN ZİRVESİNDE

2013 yılında yazılı basında çıkan çevre konulu haberlerinin bir önceki yıla göre yüzde 15’lİk bir artış göstererek 67 bini aştığı belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı ‘Çevre Haberleri Raporu’ araştırmasına göre; gazete sayfalarında en çok kentsel dönüşüm, atık ve ağaçlandırma konularının yer aldığı ortaya çıktı. Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ve derginin incelendiği Interpress araştırmasında, 2013 yılında yayınlanan çevre haberleri içinde 43.412 adet ile en çok kentsel dönüşüm konusuna değinildiği belirlendi. Çarpık ve çürük yapılaşma yerine, Türkiye genelinde devlet ve belediyelerin özel sektör ile birlikte başlattığı kentsel dönüşüm, depreme dayanıklı, modern, sosyal imkanları ön plana alınmış, ulaşım sorunları çözülmüş yeni alanların oluşturulmasını hedefliyor.

Atık deyip geçmeyin… Geriye kazanım şart…

Interpress’in, 2013 yılını kapsayan çevre araştırmasında, yazılı basında atık konulu haberlerinin 33.739 adete ulaştığı tespit edildi. Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, dernek ile özel şirketlerin yaptığı geriye kazanım çalışmalarının haber olduğu ‘atıklar’ konusu içinde öne çıkan başlıklar; ambalaj atıkları, sıvı atıklar, elektronik atıklar ile pil, akümülatör ve lastiklerin toplanıp yeniden kullanıma kazandırılması çalışmaları olduğu saptandı.

Küresel ısınmaya karşı, ağaçlandırma

Açıklanan ‘Çevre Haberleri Raporu’ başlıklı Interpress araştırmasına göre, 2013 yılında yazılı medyada en çok haberi çıkan konulardan bir değeri de toplam 11.489 adet ile ormanların rehabilitasyonu ve yeni ağaçlandırma haberleriydi. Geride bıraktığımız yıl boyunca çevre haberleri içinde 8.368 haberle enerji tasarrufu ile hava kirliliği konusunun da 4.943 haberle öne çıkarken, sanayi devrimi ile başlayan doğa ve insanları tehdit eden boyutlara gelen küresel ısınmanın önlenmesi için 2.552 adet haber yayınlandığı belirlendi.

Kaynak: interpress

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir