Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6’ıncı Bölge İstişare Toplantısı Kayseri’de yapıldı.
meb-6-bolge  Düzenlenen istişare toplantısına MEB’den Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esence, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Orta Öğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Serdar Polat, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Grup Başkanı Yusuf Akbaş ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Yayınları ve İçerik Yöneticisi Grup Başkanı Mustafa İlkkan katıldı.
MEB’den gelen 5 kişilik grup, uygulamaları yerinde görmek, merkez teşkilatında yürütülen çalışmalarla ilgili il yetkililerinin bilgilendirilip, fikirlerini almak ve rehberlik etmek amacıyla istişare toplantısında yer aldı.
Toplantıda Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Sivas ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürleri ve illerin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile yöneticileri de bulundu. 6’ıncısı düzenlenen istişare toplantısında il ve ilçelerin eğitimi ile ilgili sorunlar ve öneriler sunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz, “Bugün burada 6’ıncı Bölge İstişare Toplantısı’nı yapmaktayız. Burada yönetim anlayışı itibari ile yeni bir husus gündeme geldi. Bugüne kadar sorunlarımızı Ankara’ya götürüp, orada çözüm bulmaya çalışırdık ama şimdi bakanlığımızdan 2 genel müdürü, varsa sıkıntıları, sorunları yerinde dinlemeye geldiler. İlimizde kendilerini misafir etmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerinde bulundu.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ise yaptığı konuşmasında, “Temel Eğitim Genel Müdürü olarak, okul dönüşümlerini gerçekleştirirken sizlerden, öğrencileri ve aileleri mağdur etmemenizi istiyorum. 12 yıllık zorunlu eğitime okul öncesi eğitim kurban olmuş gibi anlaşıldı ama durum öyle değil. Okul öncesi eğitime önem vermemiz gerekir” diye konuştu.
Toplantının geri kalan kısmı basın mensuplarına kapalı bir şekilde devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir