Valimiz Sayın Özdemir Çakacak Mucur ve Kepez yeraltı şehirlerinde incelemelerde bulundu.

Mucur Kaymakamı Arif Yalçın ve ilçe protokolünün de katıldığı inceleme gezisinde bir açıklama yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Kapadokya bölgesinin giriş kapısı konumunda bulunan Kırşehir’deki yer altı şehirlerini turizmi kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kapadokya Bölgesi’ne karayolu ile gelen Japon turistleri Kırşehir’e çekmek amacıyla Kırşehir Valiliği olarak Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; “Bu kapsamda ilimize görevlendirilen Japon turizm uzmanı Koichi İnoue ile birlikte çalışıyoruz. Uzmanlardan aldığımız bilgilere göre Kepez Yeraltı Şehri Kapadokya Bölgesi’nin en düzenli yeraltı şehirlerinden birisidir. Mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla ilgi çekmektedir. Kepez Yeraltı şehri, yapılan çalışmalar neticesinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebileceği bir konuma getirildi. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Karayolu üzerinde olması nedeniyle Mucur Yer altı Şehrinin de büyük önem arz ettiğini belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Mucur Yer altı Şehri katlar halinde inşa edilmiş ve aydınlatması yapılmış bir yer altı şehri. Burada da küçük çalışmalar yapmak gerekiyor. Gerek Mucur, gerek Kepez, gerekse Dulkadirli Yeraltı Şehirlerinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili de bir rapor hazırlattık. Yapacağımız iyileştirme çalışmaları neticesinde bu bölgelerin yerli ve yabancı turist çekeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Sayın Valimizle birlikte yeraltı şehirlerini gezen Japon turizm uzmanı Koichi İnoue de, yeraltı şehirlerinin bir turizmci olarak kendisini heyecanlandırdığını ve turizme kazandırılması için çalışmalarını arttıracaklarını ifade etti.

Sayın Valimizin inceleme gezisi, Mucur Kaymakamlığına yaptığı ziyaretin ardından vatandaşlarla yaptığı sohbetle sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir