Kırşehir’de 25 ülkeden 80 öğrenci Ahi Stadyumunda ‘Türkçe’ şarkılar seslendirdi. Türkçe Olimpiyatları ve kültür festivalinin Kırşehir bölümüne yaklaşık olarak 25 bin kişi katıldı.
turkce-olimpiyatlari  Türkçe şarkı ve şiirler seslendiren öğrencilerin yöresel kıyafetlerle yaptığı danslar büyük beğeni toplarken programın açılışının ardından KAHİAD Başkanı Murat Baran, programa katılanlara hitap etti. Baran, “Kültür ve Dil Festivaline yapılan katılım bizler için önemli bu olimpiyatlarda öğrencilerimizin Türkçe parçalar seslendirmesi bizleri gururlandırmaktadır” dedi. Yabancı öğrencilerin ve halk ekibi oyunlarının gösterileri ile gerçekleşen olimpiyatlarda, olimpiyatlara destek veren firmalar ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan AK Parti Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, “Kırşehir’de düzenlenen bu etkinliği önemsiyoruz. Değişime ve istikrara açık olduğumuz bir dönemde sizlerin de bizlere vereceği destek önemlidir. Bizler yıllardır olimpiyatları izlemek ve bu coşkuya katılmak için hep başka illere giderdik. Şimdi olimpiyat coşkusu Kırşehir’de bu bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandılar.
Tiyatro gösterileri ve şiirlerin okunduğu gecede ev sahipliğinden ötürü Kırşehir Belediyesi ödül alırken Vali Özdemir Çakacak, Kırşehir’deki kültür şölenine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
25 ülkeden 80 öğrencinin katıldığı etkinlik merhum Neşet Ertaş’ın eserlerinin seslendirilmesinin ardından havai fişek gösterileri ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir