Valimiz Sayın Necati Şentürk, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü ziyaretinde İl Müdür Vekili Yıldız Eraslan’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Valimiz Sayın Necati Şentürk, Ahi Evran Halk Kütüphanesi’ni inceledi ve öğrencilerle sohbet etti. Ardından, Kırşehir Müzesi’ni gezen Valimiz Sayın Necati Şentürk, buradaki eserleri inceleyerek eserler hakkında bilgiler aldı.

Valimiz Sayın Necati Şentürk ziyarette yaptığı konuşmada, Kırşehir’in birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Anadolu kültürünün hamurunun yoğrulduğu bir kent olduğunu söyledi.

Kırşehir Müzesinde yaklaşık 8 bin, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde ise yaklaşık 4 bin tarihi eser bulunduğunu belirten Valimiz Sayın Necati Şentürk; “Türk kültür ve medeniyetinin doğduğu Kırşehir, Ahiliğin merkezi olmasının yanında gönül dostu Neşet Ertaş’ın da memleketidir. İlimizde, kültür turizmini geliştirmek için çalışmalar yapmaktayız. Tarihi ve kültürel değerlerimizin çok fazla olduğu ilimiz, inanıyorum ki ileride daha tanınan, daha güzel bir kent haline gelecektir.” dedi.

Sayın Valimizin ziyareti, Kültür Merkezinde Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğundan hakkında bilğiler alması ile sona erdi.

Daha sonra, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde incelemelerde bulunan Valimiz Sayın Necati Şentürk, İl Müdürü Metin Alpaslan’dan kurum personeli ve kullanılan araç gereçler hakkında bilgiler aldı.

Afetlerin her zaman ve her yerde meydana gelebileceğini ifade eden Valimiz Sayın Necati Şentürk, vatandaşı her türlü afet konusunda bilinçlendirmek gerektiğini ve başta deprem olmak üzere doğal afetlere hazırlıklı bulunmak gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Valimiz Sayın Necati Şentürk, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Türkiye’nin Deprem Gerçeği ve Kırşehir’in Risk Durumu” konulu konferansa tüm Kırşehir halkını davet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir