Ahi Evran Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan “Uluslararası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Sempozyumu” açılış programı Pazartesi günü gerçekleşecek.
neset-ertas  9’u yurt dışından ve 87’si yurt içinden olmak üzere toplam 96 bildirinin gönderildiği sempozyumda sunulmak üzere 87 bildiri Bilim Kurulu tarafından kabul edilirken bu bildiriler arasında Kırşehir’den de 13 bildiri yer alacak.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak olan sempozyum Bayram Bilge Tokel’in ‘Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ konferansı ile devam edecek. Merhum Neşet Ertaş’ın kabrinin ziyaret edilmesinin ardından sempozyum oturumlarına geçilecek. Sempozyum için Kırşehir’den bildirisi kabul edilenler ise Şenol Afacan (Ahi Evran Üniversitesi), Ensar Aslan (Prof. Dr. Ahi Evran Üniversitesi), Selahattin Beki (Doç. Dr Ahi Evran Üniversitesi), Yasemin Büyükşahin (Öğretmen), Şaziye Dinçer (Araştırma Görevlisi), Bilge Esirgen (Okutman), Dilek Gençtanırım (Yrd.Doç.Dr), Şaban Kırlı, Koray Öcalan (Öğretim Görevlisi), Alev Öztürk (Okutman), Mahmut Sarıkaya (Yrd.doç), Mahmut Seyfeli (Okutman) ve Soner Demirbaş (Gazeteci) oldu.
13 Mayıs tarihinde başlayacak sempozyum iki gün süreli olacak. Bir sanatçı adına düzenlenen ilk sempozyum olması özelliği ile de Neşet Ertaş Sempozyumu ayrı bir önem taşıyor.
Sempozyumun önemini anlatan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, “Sempozyuma katılacak bilim insanı sayısı bizler kadar Kırşehir için de önemli Ertaş’ın sanatçı kişiliği kadar bilinmeyen yönlerinin de öne çıkacağı bir şölen olacak” şeklinde konuştu.
– ”ULUSLAR ARASI BOZKIR’IN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ” SEMPOZYUMU PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
– SEMPOZYUMA KIRŞEHİR’DEN 13 KİŞİ BİLDİRİ SUNDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir