18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ahi Evran Üniversitesi’nde fotoğraf sergisi ve konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Kırşehirli Mehmet Çavuş” isimli fotoğraf sergisi ile “Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş” konulu konferansa Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı J.Alb. Türker Yılmaz, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S.Kudret Saylam, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Valimiz Sayın Özdemir Çakacak ve beraberindekiler, 21 Temmuz 1921’de İstiklal Harbi’ne katılarak, Sakarya Savaşında gösterdiği üstün cesaret ve başarılarından dolayı ödüllendirilen, Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş adına hazırlanan belgeseli izleyerek fotoğraf sergisini gezdi. Ardından, Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Özüçetin, Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş’un Oğlu Yaşar Canpolat ile torunu Mehmet Canpolat ve Çanakkale Şehitliği Rehberi Cemalettin Yıldız’ın sunduğu “Kırşehirli Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş” konulu konferansa katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan “Kutsal Kale Vatan” tiyatrosu ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir