Kırşehir’de bir hafta süreli olarak sergilenen Çanakkale Seddülbahir gezici müzesi masraflarını hediyelik eşya satarak çıkarıyor.
Müze yetkilisi Selim Kaya,  “Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 2010 yılında özel müzenin açılışını yaptık. Çanakkale Şehitleri haftası dolayısı ile Türkiye’yi geziyoruz. Fakat destekleyici bulamadık” dedi.
canakkale  Sponsorsuz şekilde Anadolu turnesine çıkan Çanakkale Seddülbahir müzesi hediyelik eşya satarak masraflarını çıkarmaya ve ayakta kalarak genç nesillere Çanakkale’de yaşananları anlatmaya çalışıyor.  12 milyon insan tarafından incelenen ve gezilen gezici Çanakkale Seddülbahir tırına destekleyici ve reklam bulamadıklarını belirten Selim Kaya, “Hediyelik eşya satışı yaparak genç kardeşlerimize Çanakkale’de yaşananları anlatmaya çalışıyoruz. Her gittiğimiz ilde coşku ile karşılanmamıza rağmen gezici ve tarihi anlattığımız tırımıza destekleyici bulamamamız ve kapıların kapanıyor olması bizleri üzdü. Bizler tarihimizin en önemli evresinin hafızalardan silinmemesi adına reklamsız da olsak Anadolu’yu karış karış gezmeye karar verdik. Çalışma arkadaşlarıma gösterdikleri özen ve fedakârlıktan ötürü teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız on bakanı ile birlikte gezici tırı açtı. Müzemizi günde yaklaşık altı bin kişi ziyaret ediyor. Sponsor bulamıyoruz. Maaşlarımız ve tırımızın yakıtı sadece hediyelik eşya ile çıkıyor. Bir liradan giriş yapsak günde altı bin lira kazanırız ” şeklinde konuştu.
Kırşehir’de bulundukları süre içerisinde gezici tır ekibinin konaklama ve yiyecek masraflarının Kırşehir Belediyesi tarafından karşılandığı bilgisini Selim Kaya verdi.
– SPONSORSUZ ÇANAKKALE TIRI HEDİYELİK EŞYA SATARAK MASRAFLARI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR
– 12 MİLYON İNSAN GEZİCİ MÜZEYİ İNCELEDİ FAKAT REKLAM BULUNAMADI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir