Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kırşehir Kaman Kale Höyük Müzesi gezisinde, Neşet Ertaş Müzesi yapımına destek vereceğini açıkladı.
omer-celik  AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan’ın daveti üzerine Kırşehir’e gelen Çelik, “Kırşehir ziyaretim unutulmaz başladı. Neşet Ertaş Kırşehir’den ibaret değil” dedi.
İhlas Haber Ajansı muhabirinin ‘Neşet Ertaş Kültür Merkezi yapımına Bakanlık olarak destek verecek misiniz?’ sorusuna Bakan Çelik, “Benim için Kırşehir ziyareti unutulmaz olarak başladı, o şekilde devam ediyor. Neşet Ertaş, Kırşehir’den ibaret değil. Kırşehirli olmasından Kırşehirliler sonsuz gurur duymalılar. Ama Neşet Ertaş, Türkmen geleneğinin, Anadolu’nun en önemli kültürel boyutunun bir temsilcisi. Aslında, Neşet Ertaş’ın sanatçı boyutu çok büyüktür ama Neşet Ertaş, benim gözümde Anadolunun mazlum, bastırılmış sesinin, içine atılmış isyanının, çığlığının bir temsilcisidir.dolayısıyla, Neşet Ertaş, Anadolunun her tarafındaki mazlum insanların, bir kenara itilmişlerin, sesi çıkmayanların sesi olmuştur. Bana Neşet Ertaş müzesi için destek verecek misiniz diye bir soru sormayın, Neşet Ertaş’la ilgili her faaliyete destek veririm” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir