Kırşehir Belediyesi, ‘Ağalar Konağı Kültür Evi’nin açılışı gerçekleşecek. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ahi geleneğini Kırşehir’de yeniden canlandırmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.
agalar-konagi-kultur-evi  Bahçeci, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda yeni haliyle ağalar konağını tanıttı. Bir kültürün devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Bahçeci, “Kırşehir Termal ve Kültür turizminde söz sahibi olmaya aday bir il. Kırşehir kültürünü Kırşehirlilere ve dışarıdan gelenlere yaşatacağımız bir mekan yoktu. Bu alanda Kırşehir mutfağına ait her şeyi bulabilecek gelenler tarihi ve kültürü ile hizmeti olan herkesin kendini bulabileceği bir alan olarak inanıyorum ki herkesin dikkatini çekecek.
Ahi sohbetini, açacağımız konakla  gençleri televizyon esaretinden kurtararak sohbet etme imkanı sağlayacağız. Bahçesini yoğun bir şekilde kullanacağımız bir alan oluşturduk. Tasavvuf müziği ile iftar imkanı da sunacağız. İşletmelerimizle Kırşehir’de olamayan ihtiyacı karşılayacağız. Kaliteli hizmeti en güzel ve nezih ortamda inşallah sunacağız” şeklinde konuştu.
Açılışa Kırşehirlileri davet eden Bahçeci, konak alanını basın mensupları ile beraber inceledi.
– AHİ GELENEĞİ AĞALAR KONAĞI KÜLTÜR EVİNDE CANLANACAK
– BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR BAHÇECİ:
– “BİR KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANDIRMANIN HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir