KIRŞEHİR’DE 2012 YILINDA 631 YANGIN MEYDANA GELDİ

Kırşehir’de kış mevsimi öncesi İtfaiye Müdürü Hakan Koçyiğit soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirdi.
Koçyiğit, “Kış öncesi vatandaşları sobalarının bacalarının temizliği konusunda itinalı şekilde davranmalı. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için yetki belgeli kişilerce baca temizlikleri yapılmalı. Vatandaşların kışa kadar ön hazırlıkları olmadığı için istenmeyen kazaların meydana gelmesi muhtemeldir.” şeklinde konuştu.
Kazaların önüne geçebilmenin en etkili yolunun işin ehli insanlarca temizliklerin yapılmasının olduğunu anlatan Koçyiğit, “Yetkili firmalar vatandaşların can ve mal güvenliğini sigortalı şekilde sağlamaktadır. İşinde ehil olmayan insanlara bacaların temizletilmesi ne derece güvenli olabilir. Bacaların içerisinde bulunan çatlaklar yangına davetiye çıkarmaktadır.” diye konuştu.
2012 yılı içerisinde Kırşehir’de 631 adet yangın vakası ile karşılaşıldığını belirten Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hakan Koçyiğit, “Kasım Ayı verilere göre 631 adet yangın vakası meydana gelmiştir. Çatı bacalarında özellikle fırınlar yangına davetiye çıkarmaktadır. Bu durumda olan yerlerin takip aşaması da zor olmaktadır. Yetkili firmalara mutlaka baca temizlikleri yaptırılmalıdır. İtfaiye müdürlüğü olarak en kısa zaman içerisinde müdahalelerimizi yapmaktayız. 2012 yılı içerisinde 42 metrelik yeni bir itfaiye aracıda aldık. Duyarlı olunmasını önemle rica ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir