Yenimahalle Belediyesi tarafından Neşet Ertaş anısına düzenlenen anma etkinliği Kırşehirlilerden takdir gördü.
Geçtiğimiz günlerde Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ekinlikte bir araya gelen Kırşehirliler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a verdiği destekten dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. OSİAD Onursal Başkanı Mehmet Akyürek, Kırşehirliler Federasyonu, Kırşehir Vakfı, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği ve KIRDER yöneticilerinin katıldığı ziyarette konuşan Mehmet Akyürek Yaşar’a, Kırşehirlilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Neşet Ertaş’ın sağlığında Nazım Hikmet Sanat ve Kongre Merkezi yanında bulunan parka Neşet Usta’nın adını vererek heykelini diken Yenimahalle Belediyesi, ölümünden sonra da aynı duyarlılığı göstererek 23 Kasım akşamında muhteşem bir anma töreni ile Neşet Ertaş’ı Kırşehirli dostları ile yad etmiştir. Yenimahalle Belediyesi’nin bizlere gösterdiği sıcak ilgi Kırşehirlilerin gönlünde büyük bir yer edinmiştir. Sanat ve sanatçının yaşarken kıymetini bilen başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi

İZ BIRAKMIŞ İSİMLER YENİMAHALLE’DE
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ise, Neşet Ertaş’ın Anadolu’da yetişen en büyük halk ozanlarından biri olduğunu belirterek, “Hayatı yokluk ve yoksulluk ile gurbette geçen mütevazılığı ve insan sevgisi hepimizin yüreğinde izler bırakan Neşet Ertaş’ı Yenimahalleliler ile buluşturmak, adını Yenimahalle’de ölümsüzleştirmek gurur veriyor” diye konuştu.
Ülkenin tüm değerlerine büyük önem verdiklerine dikkat çeken Yaşar, yapılan projelere bu ülkeye hizmet veren isimlerin adlarını vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Yenimahalle’de yaptığımız kültür merkezine dev şair Nazım Hikmet’in ve merkezin yanındaki parka Neşet Ertaş’ın adını vererek halkın gönlünde derin izler bırakmış iki insanı ölümsüzleştirdik. Bu ülkede eserleri ile iz bırakmış isimleri Yenimahalle’de yaptığımız hizmetlerde yaşatıyoruz yaşatmaya da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir