Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, milletvekillerine çağrıda bulanarak, 5084 sayılı yasanın uygulama süresinin 5951 sayılı Kanununun 10. maddesindeki 31 Aralık 2012 tarihinin 5 yıl daha uzatılmasını istedi.
Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan’a resmi yazı göndererek, kanunun 31 Aralık 2012 olarak değiştirilerek 5 yıl daha uzatılması gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Göçen, “Son dönemlerde ülkede yaşanan olumlu ekonomik gelişmelere rağmen özellikle 5084 sayılı Yatırımı Teşvik Kanununun uygulandığı illerde vergi, Sigorta Primleri vb. diğer maliyet girdilerinin yoğunluğu işletmeleri zor durumda bırakmaktadır. Günümüzün iş dünyasını zorlayan ekonomik şartları, 49 ili kapsayan 5084 sayılı yasanın ilk uygulamaya başlandığı dönemden itibaren önemli hale getirmiştir.” dedi.
Göçen, “Yasanın uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermesi ile yatırım yönünden sıkıntı çeken bölgelerin ve dolayısı ile Kırşehir’in ekonomik sorunları daha da artacağını ve bu kapsamda yer alan Kırşehir gibi iller adeta kaderlerine terk edilmiş olacaktır.  2009 yılında 5615 sayılı yasa ile süresi uzatılan teşviklerden on binlerce işletme faydalanmaktadır. Özellikle vergi ve sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi halinde başta Kırşehir olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere taşınacaklardır.” şeklinde konuştu.
Şu anda Kırşehir’de bu durumda olduğu kaydeden Göçen, “Önemli oranda istihdam sağlayan birkaç firmamız arayış içine girmişler ve işletmelerini taşımayı veya küçülmeyi düşünmektedirler. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak acil bir düzenleme ile 5084 sayılı yasanın uygulama süresinin 5951 sayılı Kanununun 10. Maddesinde ki 31 Aralık 2012 tarihin 5 yıl daha uzatılması gerektiğine inanıyor ve milletvekillerimizden bu konuda yardım talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir