Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kırşehir genelinde 500 öğrenciye Çanakkale Zaferi’ni anlatan 1915 filmi izlettirildi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, Kırşehir merkezde bulunan ilköğretim çağındaki çocuklara, Klas Sinemalarında Çanakkale Zaferi’ni konu alan 1915 filmi seyrettirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, Türk’ün destan yazdığı olayların ve zaferlerin anlatıldığı bir filmi, yeni neslin mutlaka izlemesi gerektiğini düşüncesiyle böyle bir karar aldıklarını belirtti.
Göçen, “Yönetim Kurulu Üyeleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da böylesine önemli ve anlamlı belgesel tarzındaki sinema filmlerini çocuklarımıza izletilmesi noktasındaki olumlu görüşleri, 500 öğrencinin bu filmle buluşmasına neden oldu. Daha önce Atatürk konulu sinema gösterimi izletilmişti. Bu yıl da Çanakkale destanını yazıldığı zaferimizi anlatan 1915 filmi izlettirildi. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Çünkü, film çıkışında aldıkları mesajı son derece açık veriyorlardı. Böyle filmleri izleyecek ve yeni nesille izlettireceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir