Kırşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve 4 Temmuz’da ihalesi yapılan ardından yer teslimi gerçekleşen şehirlerarası otobüs terminalinin inşaatına başlanıldı.
Kırşehir’deki mevcut otogarın artık bölgenin ihtiyacını karşılamaması ve eski olması nedeni çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yeni otogarın bölgenin en modern ve tüm donanımlarını içinde barındıran bir terminal olacağını belirtti.
İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yaşar Bahçeci yaptığı açıklamada, “Terminal betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşacak ve inşaat normal seyrinde ilerlediği taktir de bir yıl içerisinde tamamlanacaktır. Toplam 7 bin 400 metrekare arazi alanına sahip otogar projesi, 4 bin 855 metrekare inşaat alanı, 12 adet Peron, 4 adet Kapalı Otobüs Parkı. 2 adet Kapalı Tamir Bakım ünitesi, bekleme holü, kafeterya, personel Kafeterya, satış kiosku, mescit, emanet ofisi, emanet depo, bilet satış holü, bilet satış ofisi, çalışma ofisi, seminer salonu, müdür ofisi, zabıta ofisi, polis ofisi, tamir bakım atölyesinden oluşmaktadır. İnşaatı tamamlanıp hizmete girdiğinde bölgenin ve hatta Türkiye’nin en modern şehirlerarası otobüs terminali olacak. Böylelikle Kırşehirliler, uzun yıllardır özlemini çektiği şehirlerarası modern şehir terminaline kavuşmuş olacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir