Kırşehir Belediyesi, olumsuz hava şartlarına hazırlık çalışmalarını tamamladı.
kırşehir belediyesi  Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kışın olumsuz hava koşulları karşısında daha güvenli bir ulaşımın sağlanabilmesi için şimdiden önlemler almaya başladıklarını söyledi.
Belediye, bu yıl kar küreme ve tuzlama çalışmaları için kamyon, kar küreme araçları, kepçe ve greyderden oluşan araç parkı ve deneyimli ekipler ile kar yağışı karşısında yolları açmada ve buzlanmayı önlemede daha hızlı müdahalede bulunabilecek.
Başkan Bahçeci, yollarda buzlanmayı önlemek ve kar yağışı ile etkilenen yol güzergahlarında trafik akışının durmadan sağlanması için kar kürüme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışma işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılması için kamyon, kar küreme araçları, kepçe, greyder ve deneyimli ekipler ile bu yıl çalışmaları daha hızlı bir şekilde yürütebileceklerini belirtti.
Ekiplere yardımcı olunması ve park yaparken daha dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan Bahçeci, “Karla mücadele ekiplerimiz 24 saat görev yapacak. Bu yüzden kar kürüme çalışmalarında yol kenarlarında gelişigüzel şekilde araçlarını park edenler, ekiplerin çalışmalarını engellemektedir. Bu nedenden dolayı vatandaşların daha dikkatli olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Vatandaşların buzlanma olan yerler ile tehlike arz eden kısımları bildirmelerinin de yapılacak çalışmalarda büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Bahçeci, “Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde öncelikle araçlarımızda kış hazırlıklarımızı tamamladık. Kent merkezinde ve ana arterlerde ulaşım sorunu yaşanmaması için ekiplerimiz hazır durumda bulunuyor. Vatandaşların da kış mevsimine hazırlıklı olmaları gerekir ve bilhassa şoförlerin araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, öncelikle araçlarının kış bakımlarını yaptırıp, şehir merkezindeki rampalarda çok dikkatli olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir