Kaman Belediyesi tarafından genişletilen ve bölünmüş yol haline dönüştürülerek kilit parke ve sokak lambalarıyla beraber çevre düzenlenmesi yapılan Prof. Dr. Seyfi Kulaksız Caddesi halk konseriyle açıldı.
halk-konseri  Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Erhan Talu, birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında, Kaman halkının rahatı ve refahı için yürüttükleri çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
Seyfi Kulaksız, Hacettepe Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı iken verdiği büyük çabalar sonucu 1998 yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak 4 bölüm ve 160 öğrenci ile Kaman’a Meslek Yüksekokulu açılmasına katkı sağlamıştı. 5 yıl Hacettepe Üniversitesine (1998-2003) ve 3 yıl Gazi Üniversitesine (2003-2006) bağlı kaldıktan sonra 2006 yılında Ahi Evran Üniversitesinin kurulmasıyla şimdiki haline alan Kaman MYO, ilçemiz ekonomisine halen büyük katkılar sağlamakta.
Çarşı Camii İmamlarından Zübeyir Yıldız’ın okuduğu dua ile açılışı gerçekleştirilen Prof. Dr. Seyfi Kulaksız Caddesinde toplanan vatandaşlar Türk Halk Müziği Sanatçısı Duygu Kutlu’nun konseriyle geç saatlere kadar eğlendiler.
Okulların, sitelerin ve stadın bulunduğu önemli caddelerden biri olan Prof. Dr. Seyfi Kulaksız Caddesi’ne 16 Bin metrekare kilit parke, 2 Bin metrekare bordür, aydınlatma direkleri ve beton duvarlar yapan Kaman Belediyesi, trafik işaretleri ve kavşağa yaptığı ada ile yaya ve araç trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir