Kaman İlçe Belediye Başkanı Erhan Talu, Ceviz Festivali sırasında panayır alanında üretici kimliği olmayan ve dışarıdan gelen insanlara taviz vermeyecekleri söyledi.
ceviz  Bu yıl her zamankinden daha coşkulu ve görkemli kutlanması için her türlü tedbiri önceden alındığını belirten Başkan Talu, ”Kaman Belediyesi, Kurban Bayramı Arifesine denk gelmesi nedeniyle 22. Ceviz Kültür ve Sanat Festivalini ilk kez 3 gün olarak kutlayacak” dedi.
Kaman Belediyesi, ünlü Kaman cevizinin pazar payını ve itibarını korumak için tadı ve kalitesiyle Kaman cevizine benzemeyen yabancı ürünleri ilçeye getirerek Kaman Cevizi adı altında satan kişilere karşı ‘Kaman Cevizi Üretici Kartı’ uygulamasını başlattı.
Yakasında Ceviz Üretici Kartını bulundurmayan kişilerden ceviz alınmaması için halkı ve misafirleri pankartlarla uyaracaklarını belirten Başkan Erhan Talu, “Belediye olarak üretici kimliği olmayan, dışarıdan gelen insanlara taviz vermeyeceğiz. Bizim Cevizimiz artık üretici kimliği ile satılacak. Halkımızdan yakasında kimlik kartı olmayanlara itibar etmemelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir