Kırşehir’in Kaman ilçesinde düzenlenecek olan ve 3 gün sürecek festivalde Atiye ve Ahmet Şafak ile birlikte toplam 6 ünlü sanatçı konser verecek.
unluler  Kaman Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 3 gün gerçekleştirilecek olan 22. Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırları devam ediyor.
1989 yılından başlatılan ve bugüne kadar 2 kez ertelenen Ceviz Festivali, dünyaca ünlü Kaman Cevizlerinin hasat dönemi olan Ekim ayının ilk haftasında kutlanıyor.  Bugüne kadar çok çeşitli etkinliklerle kutlanan festival daha güzele ulaşmak amacıyla yoğunlaştırılan program nedeniyle bu yıl 3 gün olarak gerçekleştirilecek.
Kurban Bayramı arifesine denk gelmesi için bir hafta ileri tarihe alınan 22. Ceviz Festivali için oluşturulan festival komisyonunun yoğun çabalarıyla hazırlanan program artık netleşmeye başlarken 3 gün sürecek olan Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinin en çok ilgi gören bölümü olan konserlerde çeşitli sürprizler bekliyor. 3 güne yayılan konserlerde yerel sanatçılardan Uğur Ertürk’ün yanı sıra bir birinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Atiye, Ahmet Şafak, Ahmet Tekkuş, İsmail Altunsaray, Fasl-ı Nisa, Hüseyin Kağıt, Uğur Ertürk, ve Zeynep Karababa, mahalli sanatçılar ve davul-zurna gösterilerinin gerçekleşeceği festivalde 3 günde 10 konser gerçekleştirilecek.
Ceviz konulu panel ve yarışmalarında geleneksel hale geldiği Ceviz, Kültür ve Sanat Festival hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erhan Talu, “Her yıl daha çok görkemli ve kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığımız festivalimizle ilçemizi ve Cevizimizi tüm dünyaya duyurmak için çalışıyoruz. Tüm Kamanlı hemşehrilerimi festivalimize sahip çıkarak ev sahipliği yapmasını bekliyor, ünlü Kaman Cevizimizin tanıtılmasına ve pazar payının artırılmasına katkı sağlamalarını istiyorum. Festival için çok sayıda siyasetçi, bürokrat, iş adamı ve hemşehrimizi ilçemize davet etmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimize unutulmaz bir festival yaşatacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir